A kulturális diplomácia lesz az idei ICWiP központi témája

2013. június 12. szerda 15:50

A kulturális diplomácia lesz az idei ICWiP központi témája

Idén június 28. és július 7. között rendezik meg Pécsett a nemzetközi kulturális hetet, ismertebb nevén az ICWiP-et. Az idei eseményen a kulturális diplomácia  globális világunkban betöltött szerepét vizsgálják a résztvevők.

Az ICWiP2013 különlegessége a brit parlamenti vitaformátumban megszervezett kurzussorozat, amelyen hivatásos és nemzetközileg elismert disputatrénerek készítik fel a résztvevőket a nyári egyetemet lezáró disputaversenyre.

 

A szakmai programot egy másfél napos, kulturális diplomáciáról szóló prezentáció-sorozat fogja színesíteni külföldi és magyar kulturális intézetek, nagykövetségek előadásában. A disputa nyári egyetem regionális különlegessége, hogy Magyarországon, Budapesten kívül hasonló rendezvény még nem valósult meg, azonban a szervezők meggyőződése, hogy a brit parlamenti vita (British Parliamentary Debate) megfelelő formátuma az ICWiP átalakulásának, mely 2011 óta hivatalosan a PTE BTK nyári egyetemeként működik.

A programról június 20-án 15 órakor, az Eozin Kávézóban tartandó tájékoztatón szó esik a PTE-n újonnan indult nemzetközi tanulmányok szakról és a Jean Monnet Kiválósági Központ működéséről is.