A hobbija a munkája, és versenytársa sem igen van Molnár Ákos buborékbűvölőnek

2017. május 13. szombat 09:42

A hobbija a munkája, és versenytársa sem igen van Molnár Ákos buborékbűvölőnek

A jó idővel együtt Molnár Ákos is kijön az utcákra, hogy hol sok kicsi, hol pedig óriási buborékokkal borítsa be a várost. Első számú rajongói a gyerekek, akik nagyon kitartóan kapkodnak a szappanbuborékok után, de még a felnőttek se tudnak úgy elmenni Pécs buborékbűvölője mellett, hogy ne pillantanának vissza a szemük sarkából.

- Buborékokat ereget és ebből él, nagyon érdekes foglalkozása van. Mióta tekint „munkaként" a buborékok terelését?

- A buborékozást lassan három éve csinálom megélhetési szinten, összességében 5-6 éve kezdtem el vele foglalkozni. Még az egyik testvéremtől láttam korábban, meg youtube videókon és idővel a hobbimmá vált. Az egyetem mellett még keveset foglalkoztam vele, csak utána kezdtem jobban belemerülni, és ekkor fogott meg igazán a buborékozás. 

- Mikor van lehetőségük az érdeklődőknek elmerülni a buborékáradatában?

- Hétköznap négy óra körül szoktam kimenni a belvárosba. Egyébként akkor csinálom, amikor kedvem tartja. Persze az időjáráshoz kell igazítanom az egészet. Ideális esetben tavasz végétől ősz elejéig elég jó szelek vannak, akkor sűrűn buborékozok. De ha általánosítani kell, hétköznap kevesebbet, hétvégén pedig többet dolgozom. Pont fordítva, mint az emberek többsége. Ha 2-3 hétig nem látni, akkor külföldön csinálom ugyanezt, főleg Németországban és Ausztriában.

- Magyarországon még ez nagyon újszerűnek számít. Ismer más helyi buborékeregetőt?

- Itthon tényleg nem csinálják túl sokan. Én egy srácot ismerek, ő azért kezdte el, mert nálam látta és megtetszett neki. Rajta kívül még egy-két emberről tudok, külföldön persze többen csinálják. Nyaranta általában én is kicsivel hosszabb időt töltök külföldön, mivel ott jobban megéri.

- Mennyire fárasztó ezt csinálni?

- Mostanában egyre többször keresnek meg, hogy szerepeljek rendezvényeken, ezek legtöbbször pécsi kötődésű programok, szóval, ha nem is mindig a megszokott helyeken, de elég sokat leszek tavasszal és nyáron Pécsett látható. Egyébként igyekszem szabadon csinálni a buborékozást, tehát nem munkaszerűen. Persze amikor nyaranta 1-2 hétig minden nap csinálom, és este becsukom a szemem, akkor már buborékokat látok.

- Mit javasol azoknak, akik ki szeretnék próbálni, mi kell hozzá, és ami még fontosabb, mik az eszközei?

- Kettő seprűnyél, madzag, egy vödör és egy jó recept, én ezeket használom. De mindenki azzal csinálja, amivel szeretné, nem igényel speciális tárgyhasználatot. Interneten keringenek jobb-rosszabb receptek, azokkal lehet kísérletezni.

Vermes Nikolett - Fotó: Dittrich Éva