A borongós idő ellenére jó hangulatban telt a fesztivál

2017. augusztus 21. hétfő 15:30

A borongós idő ellenére jó hangulatban telt a fesztivál

A vasárnapi borongós idő ellenére minőségi programokkal és sok játékkal búcsúztatták a nyarat a VI. Szamárfül Családi Fesztivál résztvevői augusztus 18-20. között, a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt tartalmas kikapcsolódást kínált. Összesen több mint 100 program: koncertek, báb-és gyermekszínházi előadások, játszóházak, kézműves műhelyek, művészeti és természettudományos ismeretterjesztő foglalkozások várták az érdeklődőket. A vasárnapi rossz idő ellenére egyetlen program sem maradt el és az eső sem szegte kedvét a látogatóknak: a gyerekek nagy mosollyal és persze szamárfüllel a fejükön élvezték a háromnapos rendezvényt. A legtöbben a régióból érkeztek, de a fesztivál hírneve egyre nagyobb, így már az ország távolabbi pontjairól is vonzott látogatókat.

Telt ház előtt énekelt Palya Bea, aki kiemelte, hogy remek közönség fogadta Pécsett; a Kolompos együttes koncertjén pedig az egész Pirogránit udvar vonatozásba kezdett. Nagyon népszerű volt a Karzat Színház Mester Tér című programja, nem maradtak szabad helyek a bábszínházi előadásokon és közel 100 egyedi táska készült a Medence Csoport: RE+CONCEPT Műhelyében.

A fesztiválon megnyílt az országban a legnagyobb játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás, a JáTECHtér, ahol kb. 200 játék próbálható ki. A JáTECHtér a következő öt hétvégén szombat-vasárnap várja a látogatókat a Látogatóközpontban.

A gyerekek boldogan vették birtokba a fesztivál kabalaállatait, különösen nagy sikert aratott a szamárcsalád legújabb tagja, a Bohém Nagybácsi.

- Öröm végignézni ilyenkor a Negyeden, mindenütt boldogan rohangáló gyerekek és elégedett szülők. Az a célunk, hogy ez ne csak három napig tartson, ezért is örülünk annak, hogy a játszótérfejlesztés során kihelyezett hinták nagyon népszerűek voltak a fesztiválon, bízunk benne, hogy ez továbbra is így marad - mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Forrás: ZSÖK