A bíróságon folytatódik a meccs: 16 szurkolóval szemben emelt vádat az ügyészség

2020. október 01. csütörtök 09:27

A bíróságon folytatódik a meccs: 16 szurkolóval szemben emelt vádat az ügyészség

A Pécsi Járási Ügyészségcsoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt 16 személlyel szemben emelt vádat egy pécsi focimeccsen történt rendbontás miatt. 

 

A PMFC labdarúgó csapata 2020 februárjában edzőmérkőzést játszott egy horvát csapattal.

A mérkőzésre a vendégcsapatot mintegy 50 horvát szurkoló is elkísérte, akik a pálya mellett a biztonsági személyzet által kijelölt kordon mögött szurkoltak csapatuknak, valamint zászlókat helyeztek el a pálya mellett.

A mérkőzésre legalább ugyanilyen létszámban érkeztek pécsi szurkolók is. A meccs közben a két szurkolótábor egymásnak üzengetett, majd mindkét tábor a pályára bement.

A biztonsági személyzet ekkor a horvát szurkolókat visszaküldte, azonban az egyik pécsi néző egy sörösüveget a horvát szurkolók felé dobott.

Ezt követően a pécsi szurkolók megindultak a horvát drukkerek irányába, melynek során köveket, fadarabokat dobáltak. Mindezt látva,az ellentábor a pálya melletti kerítést megbontotta és azokkal indultak a pécsi nézők felé. Ezután a két szurkolótábor tagjai a pályán kölcsönösen testszerte bántalmazták egymást.

Egy idő után a pécsi szurkolók látva az ellenfél létszámfölényét, elhagyták a sportpályát, majd a horvát nézők is visszamentek a szurkolóknak kijelölt területre.

Az ügyészség 16 vádlottal szemben emelt vádat részben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, részben csoportosan elkövetett rendbontás bűntette miatt, míg 40 gyanúsítottat megrovásban részesített.

Az ügyészség valamennyi vádlott vonatkozásában indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvények látogatásától.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség