A Biokom vezetője, dr. Kiss Tibor munkájára sem tartanak igényt, ő is távozik

2019. december 06. péntek 17:30

A Biokom vezetője, dr. Kiss Tibor munkájára sem tartanak igényt, ő is távozik

Lapunk forrásai szerint pénteken jelentették be a városüzemeltetésért felelős Biokomnál, hogy távozik dr. Kiss Tibor, a cég vezetője. Ezzel ő már harmadik önkormányzati cégvezető, akinek a munkájára nem tartanak a továbbiakban igényt, a PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila pedig lemondott a vezérigazgatói posztjáról.

 

 

Amint arról beszámoltunk, Pécs új városvezetése már eddig is több önkormányzati cég vezetőjét leváltotta.

Még november derekán hívatták be a pécsi városházára Vincze Balázst, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. vezetőjét, valamint Katreiner Zoltánt, a Pécsi Hírek, a PécsMa.hu kiadója, a Pécsi Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatóját, s közölték, a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájukra.

A közgyűlés tagjai ezt követően zárt ülésen - amelyen a Fidesz-KDNP nem vett részt, azért, mert szerintük politikai tisztogatásról van szó - megszavazták a két új vezető kinevezését. A PKK irányítását Bleszity Péter, a cég értékesítési vezetője, a ZSÖK-ét pedig Rózsa Zoltán, a Kodály Központ igazgatója, a ZSÖK ügyvezető-helyettese vette át.

A PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila lemondott megbízatásáról, az azóta gazdátlan cég új vezetőjét jövő kedden nevezheti ki a közgyűlés.

Mint ahogy a városüzemeltetésért felelős társaság, a Biokom új vezéréről is dönthetnek, a napirend tanúsága szerint.

Mindez azt jelenti, hogy Kiss Tibor munkájára sem tartanak igényt. Lapunk forrásai szerint pénteken jelentették be a cégnél, hogy távozik az eddigi vezető.
Kiss Tibor 1993 óta tevékenykedett a társaságnál.

2017-ben elnyerte az Év Településszolgáltatója díjat,a Magyar Közszolgáltatók Egyesületétől.

A döntést a cég elmúlt 3 évi üzleti adatai (forgalom, nyereség, vagyon, létszám), a cég fejlődésének dinamikája és a 2016-os év teljesítménye, valamint az ügyvezető igazgató eddigi tevékenysége, életpályája alapozta meg.

Az elismerést dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára adta át, aki Pintér Sándor belügyminiszter úr nevében méltatta dr. Kiss Tibor tevékenységét, gratulált a cím elnyeréséhez, majd átadta a Birizdó Gabriella által márványból készített kisplasztikát.

Szarvas Tibor, a MAKE elnöke elmondta, hogy országszerte elismerik a Pécs Megyei Jogú Város tulajdonában álló és Pécs Város városüzemeltetését ellátó BIOKOM Nonprofit Kft. több területen felmutatott kiváló eredményeit.

Dr. Kiss Tibor köszönőbeszédében hangsúlyozta, hogy a díj nem csak az ő munkájának az elismerése, hanem a BIOKOM Nonprofit Kft. egész kollektívájáé is.

Képünkön(archív) : Kiss Tibor veszi át a díjat dr. Dukai Miklóstól.

 

 

M. B.