Hivatalosan is leváltották a ZSÖK és a PKK vezetőjét, Nemes Balázs innovációs biztos

2019. november 14. csütörtök 13:54

Frissítve: 2019. november 14. csütörtök 13:58

Hivatalosan is leváltották a ZSÖK és a PKK vezetőjét, Nemes Balázs innovációs biztos

A csütörtökön tartott pécsi közgyűlésen zárt ülésen határoztak a ZSÖK és Pécsi Kommunikációs Központ új vezetőinek kinevezéséről. A Fidesz nem vett részt a szavazáson. Nemes Balázst, a Momentum szóvivőjét innovációs biztossá, Kunszt Mártát civilügyi tanácsnoknak nevezték ki.

Amint arról beszámoltunk, forrásaink szerint kedden délután behívatták a pécsi városházára Vincze Balázst, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. vezetőjét, valamint Katreiner Zoltánt, a Pécsi Hírek, a PécsMa.hu kiadója, a Pécsi Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatóját, s közölték, a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájukra.

Korábbi cikkünkben jeleztük azt is, hogy a PKK irányítását Bleszity Péter, a cég értékesítési vezetője, a ZSÖK-ét pedig Rózsa Zoltán, a Kodály Központ igazgatója, a ZSÖK ügyvezető-helyettese veszi át.

Mindez csütörtökön hivatalossá vált.

A pécsi közgyűlés zárt ülésen - amelyen a Fidesz-KDNP nem vett részt, azért, mert szerintük politikai tisztogatásról van szó - megszavazták a két új vezető kinevezését. 

 

Az ezt követő nyílt ülésen döntöttek a Momentum szóvivője, Nemes Balázs innovációs biztosi kinevezéséről. 

Csizmadia Péter, a Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott Nemes alkalmatlan erre a pozícióra és az is rossz, hogy öt év alatt 30 millió forintot fizetnek ki neki közpénzből.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere szerint az innovációs biztosi poszt nem politikai poszt, ilyen feladatai nem is lesznek Nemes Balázsnak, ő kimondottan a fiatalok itt-tartását célzó csomag végrehajtását felügyeli.

Ugyancsak döntöttek Kunszt Márta civil kapcsolatok tanácsnoki posztjáról.


 

M. B.