Tarolt a PTE az Év Egyetemi Sportolója díjátadó gálán

2022. december 02. péntek 17:25

Tarolt a PTE az Év Egyetemi Sportolója díjátadó gálán

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) péntek délután tartotta meg a hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját Budapesten. Valamennyi Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot figyelembe véve a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói szerezték a legtöbb pontot,így a PTE lett az összes hazai felsőoktatási intézmény közül a legeredményesebb.

 

Az eseményen hagyományosan azokat az egyetemi sportolókat díjazzák, akik egyetemi
világversenyeken első, második, vagy harmadik helyezést értek el, illetve akik felnőtt világversenyen a dobogóra állhattak.

Idén összesen 154 díjat adtak át, melyek közül 31-et a Pécsi Tudományegyetem
hallgatói vehettek át.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség évente több mint 40 sportágban szervez Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságokat. Ezeket figyelembe véve, az abszolút pontversenyben a Pécsi Tudományegyetem szerezte idén a legtöbb pontot az egyetemek és főiskolák között, így első helyen végzett.

Az elismerést Miseta Attila, az egyetem rektora vette át.

A rangos díj kapcsán a rektor elmondta: „Nagy büszkeség ez a számunkra, hiszen igen nívós mezőnyben végeztünk az első helyen. A PTE számára kiemelt stratégiai cél a sport támogatása, az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása, és örömmel tölt el, hogy mindez az eredményekben is megmutatkozik. Büszke vagyok a hallgatóinkra" - hangsúlyozta Miseta Attila.

Forrás: PTE - Fotó: Csortos Szabolcs