Népszerű a PTE jótékonysági rendezvénysorozata

2013. december 20. péntek 13:55

Nagy sikerrel zajlik a Pécsi Tudományegyetem Meseszép... jótékonysági rendezvény-sorozata, amely azzal a céllal született, hogy közelebb hozza a családokat, és pozitívan befolyásolja a felnövekvő nemzedék lelki fejlődését a mesék csodálatos világának segítségével.

A program során a kampány üzenetét jótékonysági akciósorozat keretén belül iskolákban, óvodákban, a PTE-hez kötődő közismert személyiségek közreműködésével, mesék felolvasásával és táncos bemutatásával népszerűsíti az intézmény. A jótékonysági sorozat egyik fontos momentuma a mesekönyv-gyűjtő akció, mely szintén szeptember óta folyik már. Kisgyermekek, egyetemi hallgatók, szülők és nagyszülők, cégek juttatják el a szervezőknek az új vagy használt könyveket, hogy tovább adhassák a mesék szeretetét másoknak is.

A Pécsi Tudományegyetem magáénak vallja „A gyermekek jogairól szóló egyezményben" megfogalmazott gondolatokat, mint például: „A gyermek személyiségének harmonikus kibontakozásához szükséges, hogy családi környezetben, boldog, szeretetteljes és megértő légkörben nőjön fel. A szülőknek közös a felelősségük a gyermek neveléséért és fejlődésének biztosításáért."

Ezt az üzenetet közvetítve érte el a Meseszép... sorozat, hiszen a kampány indítása óta több szervezet, magánszemély, és cég is csatlakozott a programhoz, és médiumok, kulturális intézmények, hipermarketek is hasonló kezdeményezésekbe fogtak.

A Pécsi Tudományegyetem Meseszép... jótékonysági rendezvénysorozatának egyik fő állomásaként 2014. február 8-án 16.30 órai kezdettel a Kodály Központban kerül megrendezésre a PTE Táncegyüttes Meseszép... című két felvonásos családi táncestje, melyre jegyeket a Kodály Központban, továbbá a Jegymester pécsi pénztáraiban, és a www.jegymester.hu oldalon lehet vásárolni.

A darab nagy sikerű premierjére ez év szeptemberében telt ház előtt került sor. A táncest a mesék csodálatos világába enged betekintést, ám az előadást nemcsak a gyermekek számára ajánljuk, hanem minden fiatalabb és idősebb felnőttnek is, akiket elvarázsol a mesék világa.

A PTE Meseszép... kampánya 2014-ben is folytatódik.

 

Forrás: PTE