A PTE a most hozzájuk került baranyai kórházak összes dolgozóját átveszi

2023. május 04. csütörtök 14:24

A PTE a most hozzájuk került baranyai kórházak összes dolgozóját átveszi

Amint arról beszámoltunk, az Országgyűlés szerdán elfogadta az „Egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosításáról" szóló törvényt, melynek értelmében július 1-től a Komlói Egészségcentrum, a Mohácsi Kórház és a Szigetvári Kórház a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ részeként működnek tovább. A PTE csütörtökön közleményben számolt be a várható fejleményekről.

 

 

A törvény elfogadásával újabb fejezetéhez érkezett az egészségügyi ellátórendszer átalakítása: az irányító vármegyei intézményi feladatokat ellátó PTE Klinikai Központ végzi a járó- és fekvőbeteg-ellátás szakmai irányítását Baranya vármegyében úgy, hogy a felsorolt egészségügyi intézmények a jövőben a PTE Klinikai Központ szervezetébe integrálódnak.

A kórházak költségvetési jogállása ezen időponttól megszűnik, az intézmények ingatlan és ingó vagyona a PTE tulajdonába kerül, mely a fenntartói jogokat is gyakorolja.

A PTE szervezeti egységei együttesen és összehangoltan készülnek az átállásra annak érdekében, hogy a kórházak vezetőivel és munkatársaikkal együtt gördülékenyen valósíthassák meg az integrációt.

Fontos hangsúlyozni: a PTE átveszi a kórházak minden dolgozóját, s a lakosság biztonságos, és szakmailag megfelelő egészségügyi ellátását biztosítani fogja.

A betegek az eddig megszokott helyszíneken és időpontokban vehetik majd igénybe az ellátásokat 2023. július 1. után is, valamint a kórházak elérhetősége is változatlan marad.

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. gazdasági társaságként működik tovább, a jelenleg az állam tulajdonában álló üzletrésze a PTE tulajdonába kerül.

Forrás: PTE