Vona kövesse Áder János példáját – szólított fel az MSZP-elnök

2014. május 09. péntek 15:20

Vona kövesse Áder János példáját – szólított fel az MSZP-elnök

Az MSZP elnöke szerint Áder János köztársasági elnök megtette, amit államfőként megtehetett: kemény szavakkal ítélte el a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét ért támadást, Mesterházy Attila szerint azonban a Jobbik vezetőinek is meg kell követniük Pásztor Istvánt.

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleményében fontosnak tartotta, hogy minden politikai erő álljon ki az államfő szavai mellett, tegye egyértelművé, hogy megbocsáthatatlannak tartja az ilyen, indulat vezérelte politizálást. Kövessék meg ezért Pásztor Istvánt a Jobbik vezetői, Vona Gábor elnök és Morvai Krisztina EP-listavezető is - fűzte hozzá.

Az MSZP elnöke méltatta Áder János személyes kiállását, és azt írta: egyetért az államfővel, aki szerint minden ilyen esetben félre kell tenni a politikai haszonlesést, ravaszkodást, méricskélést. Közleményében felidézte Áder János szavait, amely szerint "egyetlen erkölcsös cselekedet lehetséges: minden politikai nézetkülönbséget és megfontolást félretéve egy emberként állunk azok mellé, akiket emberi méltóságukban és magyarságukban megaláztak és megsértettek."

Áder János pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, tűrhetetlen, hogy Magyarországon valakit magyarságában alázzanak meg fényes nappal a hatóságok szeme láttára az Országház előtt.

(mti)