Villámcsődülettel ünnepeltek a fővárosi rendőrök

2021. szeptember 21. kedd 08:33

Villámcsődülettel ünnepeltek a fővárosi rendőrök

A fővárosi rendőrség egy flashmobbal kezdte meg a fennállásának 140. évfordulója kapcsán szervezett rendezvénysorozatát. 

 

 

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság múltja és jelene találkozott hétfőn a Széll Kálmán téren. A budapesti rendőrség közel másfél évszázados működésének éveit hajdani rendőrök korhű ruháiba öltözve elevenítették fel, akik egy nosztalgiavillamossal érkeztek az esemény helyszínére.

A rendezvényen megjelentek a napjainkban rendszeresített felszerelést és egyenruhát viselő rendőrök is, akik már egy új villamossal utaztak a térre.

 

A villámcsődületen szórólapokat is kiosztottak, amelyek arra hívták fel a figyelmet, hogy 2021. szeptember 26-án 11 és 13 óra között régi rendőrautók kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Sándor palotánál, a Szent György téren, valamint 13 órától nagyszabású autós felvonulás indul a Szent György utca - Palota út - Dózsa György tér - Krisztina körút - Erzsébet híd - Szabad sajtó út - Kossuth Lajos utca - Astoria - Károly körút - Andrássy út és Hősök tere útvonalon.​

 

MTI - Fotó: MTI/Illyés Tibor