Új jelölések tájékoztatják a fogyasztókat
2016. szeptember 08. csütörtök 09:33

Újfajta (A,B,C) jelölések informálják a vásárlókat arról, hogy az általuk megvásárolni kívánt burgonya elsősorban sütésre, főzésre vagy tészta készítésre alkalmas - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növény,- talaj,- és erdővédelmi elnökhelyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Jordán László a szeptember elseje óta alkalmazott jelölésekről elmondta: az A típusú burgonya főzés közben nem esik szét, a B típushoz az átmenetet képező, sütésre alkalmas fajták tartoznak, a C jelölésű pedig elsősorban pürének, vagy tészták és chipsek készítéséhez ajánlott, mert főzés közben szétesik.
Hozzátette: a boltokban és a piacokon árult csomagolt burgonya csomagolásán, az ömlesztve elhelyezett áru mellett pedig jól látható helyen kell feltüntetni az adott termék jelölését, elsődleges felhasználási területét.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Szirénázó mentőautóval ütközött egy...
- Megérkeztek az ötös lottó...
- Vasárnap már ismét szükség lehet az...
- Elismeréseket adtak át a mentők napja...
- Ragadozók tízezreit telepítették a...
- Autóritkaságokat újít fel Rudán Joe,...
- Fiatal rablók tartották rettegésben...
- Kilencszázezren utaznak ország- és...
- Megdőlt az országos hajnali...
- Szállást keres a Szentírás - Új...