Több ezer emberrel szemben intézkedtek a maszkviselés miatt

2021. március 16. kedd 13:50

Több ezer emberrel szemben intézkedtek a maszkviselés miatt

A hosszú hétvégén 2772 esetben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt - ismertette az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján. 

 

 

Gál Kristóf alezredes közölte: pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn 2620 esetben azért léptek fel, mert közterületen szegték meg a maszkviselési kötelezettséget.
Egyéb, a rendeletben szereplő zárt helyen 100, tömegközlekedési eszközön pedig 52 ember ellen intézkedtek a hétvégén amiatt, mert nem viseltek maszkot - tette hozzá.

A kijárási tilalmat 1893-an szegték meg, közülük 49-en a kutyasétáltatásra vonatkozó szabályt nem tartották be.

A Magyarország területén áthaladók közül 300 ember ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hosszú hétvégén, amiért nem tartották be a rájuk vonatkozó korlátozó intézkedéseket.

Hétfőn 4178 hatósági házi karantént rendeltek el, jelenleg 43 553 ember járványügyi megfigyelése, illetve elkülönítése van hatályban, az érintettek közül 4526-an vállalták az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazást - ismertette.

MTI