Nyolc migráns került elő egy kocsiból az M6-oson

2019. december 04. szerda 17:29

Nyolc migráns került elő egy kocsiból az M6-oson

Az M6-os autópálya Fácános Pihenőhelyénél tartóztatták fel a szerb állampolgárságú sofőrt és nyolc utasát a rendőrök. 

 

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az M6-os autópálya 40-es kilométerénél, Besnyő térségében ellenőriztek egy Opel típusú szerb honosságú személygépkocsit 2019. december 4-én 9 óra 10 perckor. A gépjármű 24 éves külföldi sofőrje, valamint nyolc utasa Budapest irányába tartott a gyorsforgalmi úton, amikor a rendőrök feltartóztatták őket.

A gépjárműben utasként helyet foglaló nyolc férfi szír állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a gépkocsit vezető szerb állampolgárságú férfi segítette a külföldieket abban, hogy miután jogellenesen átlépték Magyarország államhatárát, eljussanak Nyugat-Európába.

A nyolc határsértőt és segítőjüket a rendőrök a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a járművezető ellen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás, míg a gépkocsi további nyolc utasa esetében a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről.

MTI