Nyolc feljelentés: köddé vált az Ablak-Global Kft.

2010. augusztus 11. szerda 15:16

Több megyéből érkezett bejelentés nyílászárókkal üzletelő cégek ellen; az Ablak-Global Kft.-vel, az Ablak-Elmű Kft.-vel, illetve a Partnerplast Kft.-vel szembeni jelzések megvizsgálása után történhet meg az ügyek egyesítése - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája által az MTI kérdéseire adott válaszból szerdán.

Murai Ágnes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt a tájékoztatást adta, hogy a pécsi kapitányságra eddig nyolc feljelentés érkezett az Ablak-Global Kft. ellen. Az eljárás csalás miatt folyik, az elkövetés módszere a kaposvári esetekhez hasonló: előleg felvételét követően nem történt eddig teljesítés, a cég pécsi bemutatótermét bezárták és a társaság nem elérhető. Az esetek jellemzően a nyári hónapokban történtek.

Mint arról az MTI korábban hírt adott, csalás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Kaposvári Rendőrkapitányság az Ablak-Global Kft. ellen panaszt tevő kaposvári károsultak feljelentése alapján. Az elmúlt napokban hét kaposvári károsult tett feljelentést a társaság ellen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a cég az országban 19 helyen nyitott irodát, és elképzelhető, hogy egyes helyeken jelenleg is folytatja azt a gyakorlatot, hogy megrendeléseket vesz fel előlegeket kérve, majd elérhetetlenné válik.

Az MTI-nek nyilatkozó egyik kaposvári károsult elmondta, hogy a társaság a megyei újságban bevezető áron, 50 százalékos kedvezménnyel kínált nyílászárókat, s a termékeket egy Kaposváron nyílt bemutatóteremben, valamint a cég honlapján is meg lehetett tekinteni, ez fokozta a bizalmat a cég iránt.

Az interneten a panaszosok által indított blog tanúsága szerint már tavaly óta sok hasonló eset történt az ország több nagyvárosában, esetenként 70-170 ezer forintos kárt okoztak az érintetteknek. A beírók több cégről is említést tettek, amelyek érdekeltségi köre és profilja hasonló.

Az MTI megpróbálta elérni az Ablak-Global Kft. nyíregyházi központját a honlapján szereplő számon, valamint a társaság bemutatótermeit, de a feltüntetett telefonszámokon senki nem jelentkezik, többségüknek az üzenetrögzítője megtelt, de akad honlapon szereplő szám, amelyik hívásakor az automata hang azt közli, nincs előfizetője.

(mti)