Migránsokat fuvarozó embercsempészeket fogtak Nagybaracskán

2019. június 15. szombat 17:22

Migránsokat fuvarozó embercsempészeket fogtak Nagybaracskán

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a két férfit, akik a gyanú szerint  migránsokat szállítottak. 

 

A Készenléti Rendőrség munkatársai szombaton hajnalban megállítottak két szerb rendszámú személygépkocsit Nagybaracska belterületén. 

Az egyenruhások intézkedés alá vonták a járművek vezetőit - egy 39 és egy 34 éves szerb férfit -, valamint a velük utazó összesen nyolc külföldi személyt, akik iraki állampolgárnak vallották magukat.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a szerb férfiak segítséget nyújtottak a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Németországba szállítsák.

A járművezetőket a rendőrök előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfiakat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Forrás: BKMRFK