Megvert egy vevő egy eladót, mert nem szolgálta ki

2020. április 07. kedd 10:58

Megvert egy vevő egy eladót, mert nem szolgálta ki

Gyorsított eljárásban ítélték el azt a 30 éves újpesti hajléktalan férfit, aki a nyugdíjasoknak fenntartott idősávban akart vásárolni, s amikor nem szolgálták ki, bántalmazta az egyik idős vásárlót és a bolti eladót is - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden. 

 

 

A közlemény szerint a férfi március 29-én a 65 év felettiek délelőtt 9 óra és 12 óra közötti élelmiszerbolt-látogatási idősávját megszegve sört, valamint chipset próbált vásárolni egy újpesti kisboltban.

A bolt eladója figyelmeztette a férfit, hogy délelőtt nem vásárolhat, aki ennek ellenére a kiválasztott termékeket levette a polcokról, majd fizetni próbált, de a pénz elfogadását a bolti eladó megtagadta, mire a férfi szitkozódni kezdett.

Ezt hallotta meg egy boltba belépő időskorú vásárló, aki kérdőre vonta a vádlottat, mire ő a nyugdíjas férfit három alkalommal tenyérrel arcul ütötte és közben a polcokról több terméket a földre sodort. A bolti eladó a megtámadott vásárlója segítségére sietett, mire a vádlott őt is arcul ütötte, amitől az eladó az egyik polcnak esett.

A magáról megfeledkező férfit a többi vásárló fogta le és vitte ki az üzletből.

A kerületi bíróság a büntetett előéletű vádlottat - távmeghallgatás útján - 90 nap elzárásra ítélte. Az ítélet jogerős és végrehajtható - áll a közleményben.

MTI