Még soha nem költött az állam ennyit gyermekétkeztésre

2019. szeptember 05. csütörtök 09:57

Még soha nem költött az állam ennyit gyermekétkeztésre

Soha ennyi forrás nem jutott a gyermekétkeztetésre, jövőre az eddigi legmagasabb összeget fordítják erre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában, Fülöp, Attila közölte, soha semelyik kormánynak nem volt olyan kiemelten fontos, nemzetstratégiai ügy a családok segítése, mint a Fidesz-KDNP-kabinetnek. 

 

 

Fülöp Attila kifejtette, e célra 2010-ben még kevesebb mint 30 milliárd, idén már majdnem 80 milliárd, jövőre pedig már 82,5 milliárd forint jut. Majdnem megháromszorozták a gyermekétkeztetésre szánt forrásokat, amelynek révén nemcsak a részesülők köre bővült, de több és jobb minőségű ételt is tudnak adni a gyermekeknek - tette hozzá.

A gyermekétkeztetés mellett egy másik, szintén valós szociális segítség a családoknak az ingyenes tankönyv - emelte ki az államtitkár, felidézve, a héten úgy kezdődött a tanév, hogy már a 9. osztályos gyermekek is ingyen kapták a tankönyvüket. Ez a kör jövőre tovább bővül.

Kitért arra is, hogy idén először egy országos akció keretében a Klebelsberg Központtal közösen több mint 30 ezer tanszercsomagot is eljuttattak a rászoruló gyermekeknek. A csomagokat ráadásul megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek állították össze - jegyezte meg az államtitkár.

MTI