Kissé ugyan hűvösebb és szeles, de napos, kora tavaszias lesz az időjárás a héten

2019. február 10. vasárnap 15:26

Kissé ugyan hűvösebb és szeles, de napos, kora tavaszias lesz az időjárás a héten

Szeles és kissé hűvösebb idő várható a jövő héten, de a hétvégén ismét többfelé 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. Sok lesz a napsütés, de csapadékra, helyenként hózáporra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. 

 

 

Hétfőn a déli és keleti megyékben eleinte még több helyen eshet az eső, míg az ország más tájain futó zápor, esetleg hózápor alakulhat ki. Elsősorban a Kisalföldön és a Bakonyban viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban plusz 2-6 fok lesz. Napközben plusz 4-9 fokig melegszik a levegő.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett, szórványosan lehet zápor, hózápor. Sokfelé lesz viharos a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 2-7 fok között valószínű.

Szerdán a napsütés mellett nem valószínű csapadék, de több helyen megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 6 fok között alakul.

Csütörtökön csak rövid időre süthet ki a nap. Elszórtan előfordulhat kisebb csapadék: keleten inkább hó, havas eső, másutt inkább havas eső, eső. Többfelé lesz erős a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2, napközben plusz 2-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton a több-kevesebb napsütés mellett nem várható csapadék. Pénteken főként a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél, szombaton néhol élénkülhet meg a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken plusz 4 és 9, szombaton plusz 5 és 10 fok között alakulnak.

Vasárnap hajnalban ködfoltok képződhetnek. Napközben sok napsütés valószínű, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, maximumhőmérséklet plusz 7 és 12 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

MTI