Ismét sokan szegték meg a maszkviselési szabályokat

2021. április 13. kedd 17:30

Ismét sokan szegték meg a maszkviselési szabályokat

Hétfőn 685 esetben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón. 

 

 

Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint hétfőn közterületen 656, tömegközlekedési eszközökön és várakozóhelyein 18, üzletekben és bevásárlóközpontokban pedig 11 emberrel szemben léptek fel a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt.

A kijárási tilalom szabályainak megszegése miatt hétfőn 238 intézkedés történt hétfőn, így már 62 842-re emelkedett az ezekkel kapcsolatos rendőri fellépések száma - tette hozzá.

Az üzletekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozások megszegése miatti rendőri intézkedések száma hétfőhöz képest nem változott, és nem kellett bezárni egyetlen ilyen egységet sem.

A vendéglátó üzletekben a tartózkodás tilalmára vonatkozó szabályok megszegése miatt kilenc, az üzemeltető, vagy a tulajdonos felelősségi körébe tartozó szabályok megszegése miatt pedig két emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Vas megyei Jákon és a Csongrád-Csanád megyei Zsombón találtak a védelmi intézkedéseket megszegő vendéglátó egységet, amelyek szeszes itallal szolgálták ki a vendégeket: utóbbiakkal szemben szabálysértési szankciót alkalmaztak, az egységeket pedig hat hónapra ideiglenesen bezáratták - ismertette az alezredes.

Az elmúlt napon 37 esetben léptek fel a rendőrök a korridorokon a magyarországi tranzitszabályokat megsértő átutazókkal szemben. A vonatkozó jogszabály tavaly szeptemberi bevezetése óta a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 15 262-ször intézkedtek.

Jelenleg összesen 43 532-en vannak hatósági házi karanténban, hétfőn 6257 ilyen intézkedést rendeltek el. Közülük 3331-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat - tette hozzá Kiss Róbert.

MTI