Hadházy Ákos trágár szöveget mutatott fel a Parlamentben

2019. október 21. hétfő 16:08

Frissítve: 2019. október 21. hétfő 16:46

Hadházy Ákos trágár szöveget mutatott fel a Parlamentben

Orbán Viktor a pulpituson beszélt hétfőn napirend előtt, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, amikor Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő táblákat tartott elé. Azokon a többi között olyan üzenetek voltak olvashatók, mint stop propaganda, stop korrupció. 

 

 

Kövér László házelnök rendreutasította a képviselőt. A kormányfő folytatta a beszédét, majd megpróbálta kivenni az egyik táblát a képviselő kezéből, ez azonban nem sikerült.Kövér László házelnök rendreutasította a képviselőt; a kormányfő folytatta a beszédét, majd megpróbálta kivenni az egyik táblát a képviselő kezéből, ez azonban nem sikerült.

Orbán Viktor folytatta beszédét, fideszes képviselők pedig egy nemzeti zászlóval előbb eltakarták, majd kivették a pulpitus előtt álló ellenzéki képviselő kezéből a tábláit.

Hadházy Ákos később már a helyén ülve mutatott fel egy újabb táblát. Arra az volt írva, hogy „A lónak a f***át!". A képviselő láthatóan készült a primitív akcióra, hiszen ezt a táblát is egyértelműen előre elkészítette.

 

A kormány részéről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált közösségi oldalán. Mint írta: „ez nem egy cirkusz, hanem a Parlament. Azé az országé, amelyet a legjobban szeretünk."

 

„Sem a trágárság, sem a kocsmai stílus nem fedheti el a mondanivaló és az érdemi gondolat hiányát. Ennél a programalkotó szlogennél valószínűleg az ellenzéki szavazók is többet várnak" - folytatta.

Hozzátette: „nem tudnak annyira útszéli stílust megütni, hogy ne szeressük jobban a hazánkat. Ezért akárhányszor balhéznak, annyiszor fogjuk türelemmel végignézni, és folytatjuk azt a munkát, amivel megbíztak minket. Egészen addig, amíg a választók erre felhatalmazást adnak".

Hajrá, Magyarország! - zárta bejegyzését.

MTI