Ha sürgős, mielőbb igényelni kell a diákhitelt

2019. február 12. kedd 15:28

Ha sürgős, mielőbb igényelni kell a diákhitelt

Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban szeretne Diákhitelt kapni. A Diákhitel2-t egyedülállóan kedvező feltételekkel, változatlanul 0%-os kamattal igényelhetik az önköltséges képzésben résztvevők, képzési díjuk megtérítésére. A szabad felhasználású Diákhitel1 a tavalyi évhez képest még kedvezőbb, 2,2%-os kamattal kínál segítséget a diákoknak. 

 

 

Elindult a tavaszi szemeszterre vonatkozó Diákhitel igénylési időszak. Aki február 15-ig benyújtja hiteligénylési kérelmét az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központhoz, már március közepén a kért összeghez juthat. A Diákhitel1 keretében felvehető összeg a tavalyi évben emelkedett, így akár havi 70 ezer Ft-ot is igényelhetnek a hallgatók, egy összegben tanulmányi félévenként pedig 350 ezer Ft-hoz juthatnak hozzá.

Azok számára, akik a Diákhitel2 konstrukciót választják, a felvehető hitelösszeg maximuma a képzési költség összege. Az önköltséges hallgatók részére az alap- és mesterképzés tanterve szerint hivatalosan magyar nyelven oktatott ismeretek nem magyar nyelven történő oktatásáért fizetendő térítési díj is finanszírozható a Diákhitel2 összegéből.

A külföldi részképzésre (például Erasmus félévek, AIESEC) készülő tanulók számára kedvező módon, két félévig terjedő időre, a normál Diákhitel1 kétszeresét lehet igényelni, amely egy félévre akár 700 000 Ft-ot, egy teljes tanévre 1 400 000 Ft-ot jelenthet.

A Diákhitelt 45 éves korig lehet kérni és folyósítani. Az igénylési folyamat egyszerű, hiszen lehetőség van elektronikus aláírással történő szerződéskötésre, melynek köszönhetően nincs szükség személyes jelenlétre és papír alapú dokumentumok használatára. Ennek azonban előfeltétele az ügyfélkapus hozzáférés, illetve az igénylés Neptun rendszeren keresztül történő indítása. Az e-szerződés mellett az eddigi, személyes ügyintézést igénylő hiteligénylési módok is rendelkezésre állnak.

Az érdeklődők számára a Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ és tudnivaló elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén (www.diakhitel.hu). Személyes ügyintézésre továbbra is a budapesti Kacsa utcai ügyfélszolgálaton van lehetőség.

EQM