Fordulat: megállt az álláskeresők számának emelkedése

2020. június 27. szombat 12:03

Fordulat: megállt az álláskeresők számának emelkedése

Megállt a regisztrált álláskeresők számának emelkedése, a gazdaságvédelmi akcióterv keretében nyújtott munkahelyteremtő bértámogatás már 25 ezer ember elhelyezkedését tette lehetővé. 

 

 

A júniusi mélypont után megállt a regisztrált álláskeresők számának emelkedése, és hamarosan érdemi csökkenés indulhat meg, ezzel elérve a munkaerőpiaci fordulatot a koronavírus-járvány első hulláma után - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A szombati lapszámban megjelent interjúban Bodó Sándor azt mondta, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv keretében nyújtott munkahelyteremtő bértámogatás már 25 ezer ember elhelyezkedését tette lehetővé.

A tárca által koordinált bértámogatási programokkal eddig 225 ezer munkahelyet sikerült megvédeni - közölte.

Az államtitkár megjegyezte, hogy a legkisebb és a legrosszabb helyzetű cégek is létszámot bővíthetnek.

„Az adatokból azt látjuk, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései egyre jobban érzékeltetik a hatásukat" - mondta Bodó Sándor.

Felidézte: a munkahelyteremtő bértámogatás lényege, hogy a hat hónapos, havi 200 ezer forintos, munkáltatónak folyósított bértámogatás mellé három hónap továbbfoglalkoztatást vár el a kormány.

A programban részt vevőket így kilenc hónapig garantáltan foglalkoztatják.

A munkahelyteremtő bértámogatási programra 84 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből 70 ezer álláskereső kaphat újra munkát - közölte az államtitkár a Magyar Nemzettel.

MTI