Fidesz: az MSZP-s Kordás keveri a fogalmakat

2014. február 18. kedd 16:36

A Fidesz nem használ fel közfoglalkoztatottakat semmilyen pártrendezvényen, és arra kéri az MSZP-t, hogy hagyja abba "a kétségbeesett hazudozást".

A nagyobbik kormánypárt keddi közleményében Dorosz Dávid, a Párbeszéd Magyarországért politikusa és Veres Gábor MSZP-szóvivő sajtótájékoztatójára reagált.

Ezen az ellenzéki politikusok az Index hétfői írására hivatkozva azt állították, hogy közmunkások és közérdekű munkások vettek részt egy fideszes rezsifórum előkészítésében, a terem berendezésében. Az ellenzéki összefogás megengedhetetlennek tartja, hogy a Fidesz közmunkásokat használ fel kampányában - jelentették ki.

A Fidesz közleményében úgy fogalmaz: a közfoglalkoztatottak számára a munkaadójuk, a közérdekű munkások számára a bíróság írja elő, hogy hol és milyen munkát végezzenek.

A nagyobbik kormánypárt szerint az ellenzéki sajtótájékoztatón szintén részt vevő Kordás László, a Gyurcsány-kormány volt államtitkára "teljesen nevetségessé teszi magát, hogy nem tudja megkülönböztetni a közérdekű munkát a közfoglalkoztatástól".

A Fidesz szerint a szocialisták azok, aki becsapták és kihasználták a közfoglalkoztatottakat, hiszen "Simon Gáborral, Mesterházy Attila helyettesével az élen éhségmeneteltették és hergelték őket, miközben ő maga több százmilliós vagyont parkoltatott titokban külföldi bankszámlákon".

A Fidesz a Gyurcsány-koalícióval ellentétben kitart a közfoglalkoztatás mellett, mert 300 ezer tartósan álláskereső embernek ad munkát, képzést és érte tisztességes fizetést, a korábbi 22 ezer forintos segély helyett - zárul a közlemény.

(mti)