Félezer programot kínál az idei Ördögkatlan Fesztivál

2019. június 18. kedd 17:43

Félezer programot kínál az idei Ördögkatlan Fesztivál

Félezernél is több színházi, zenei, filmes és egyéb program várja a látogatókat a tizenkettedik Ördögkatlan fesztiválon július 30. és augusztus 3. között Kisharsányban, Nagyharsányban, Beremenden és Villánykövesden. 

 

 

Az Ördögkatlan összművészeti fesztivál, amely minden műfajt ugyanolyan fontosnak tart - hangsúlyozták a rendezvénysorozat keddi budapesti sajtótájékoztatóján a főszervezők. Kiss Mónika és Bérczes László bejelentették: az idei Ördögkatlan díszvendégei Reisz Gábor filmrendező, a Jelenkor Kiadó, valamint a Hagyományok Háza lesznek, de megemlékeznek a fesztivál indulásában fontos szerepet játszó Cseh Tamás halálának tizedik évfordulójáról is.

Idén, a nagyharsányi Fidelio Színpad bekapcsolódásával kilencre bővül a színházi játszóhelyek száma, és több produkcióból három-négy előadást is hirdetnek.
Hamvas Béla Karneváljából a k2 Színház készít hat-nyolcórás, "vándorlós" előadást, a Sztalker Csoport Shakespeare Vízkeresztjét dolgozza fel, Kodály Háry Jánosa pedig a Szolnoki Szimfonikusok Zenekar és a Nemzeti Filharmonikusok Kórusa közreműködésével lesz hallható.

Kelemen László, a Hagyományok Háza igazgatója elmondta, programjaik jelentős részének a Villánykövesd főterén, a Teleki Ligetben álló színpad ad otthont. Itt lép majd fel mások mellett Szalóki Ági, Berecz András, Dés László, Halász Judit és a Budapest Klezmer Band.

Az irodalom sokszínűségét képviseli Babiczky Tibor, Keresztesi József, Simon Márton és Szabó Imola Julianna; Boldizsár Ildikó meseterápiát tart; Tompa Andrea Omerta című regényéből felolvasószínházi előadás készül.

Reisz Gábor fellép a VAN filmzenekarral, beszélgetésen vesz részt Veiszer Alindával, de levetítik mindhárom eddigi filmjét is (Nekem Budapest, VAN valami., Rossz versek).
Péterfy Bori Nagyharsányban ad koncertet.

Háy János író Kik vagytok ti? című rendhagyó irodalomtörténeti kötete kapcsán idézi meg több magyar író és költő alakját, míg Göttinger Pál rendező a kisharsányi Kovács Udvarház programjáért lesz a felelős.

Emellett nagyszabású produkcióra készül Kovács Gerzson Péter: mint a koreográfus elárulta, Pina Bausch Szegfűk című darabjának egyik világhírű jelenetét, az Évszakok vándorlását dolgozza majd fel a közönség közreműködésével.

De nem csak művészeti programokkal készül azonban az Ördögkatlan: Romsics László, a villányi Csányi Pincészet vezérigazgatója például arról számolt be, hogy a pince két napra megnyitja kapuit, és a látogatók elkészíthetik majd saját borházasításukat is.

Forrás: Ördögkatlan Fesztivál