Autó alá szorult, elgázolt kislányt mentettek meg a rendőrök

2019. december 15. vasárnap 10:16

Autó alá szorult, elgázolt kislányt mentettek meg a rendőrök

Autó alá szorult egy kislány Kiskunhalason, életét a Készenléti Rendőrség járőrei mentették meg azzal, hogy felemelve tartották a kocsit, amíg az odaérkező járókelők kihúzták a jármű alól a kislányt, akit egy ittas, jogosítvány nélkül közlekedő sofőr ütött el.

 

 

Egy ittas, jogosítvány nélkül vezető sofőr elütött egy 13 éves biciklis kislányt Kiskunhalason. A baleset helyszínére kiérkezve a Készenléti Rendőrség két járőre mellett elszaladt a férfi, akit a rendőrök visszatartottak. Ekkor a balesetet okozó, úttesten álló autó alól segítségért kiáltó gyermekhangot hallottak. A rendőrök a kocsihoz sietve, annak hátsó kereke alá szorulva egy kislányt találtak - írja oldalán a rendőrség.

Mivel a gyermekre teljes súlyával ránehezedett a jármű, a két járőr az alváznál fogva felemelte az autót, a gyermeket azonban nem tudták kiemelni, ezért segítségért kiáltottak. Két gyalogos sietett a helyszínre, és a közreműködésükkel sikerült a lányt kihúzni a kocsi alól. A rendőrök mentőt és tűzoltót hívtak.

A kiérkező mentők elmondták, hogy a gyermek életét a gyors rendőri segítségnyújtás mentette meg, és mivel a 13 éves lány súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. A Készenléti Rendőrség járőrei a visszatartott férfit kihallgatták, és mivel a balesettel összefüggésben több bűncselekmény gyanúja is felmerült, átadták a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak.


Forrás: police.hu