A rendőrség a forgalmat segíti majd húsvétkor

2019. április 14. vasárnap 20:17

A rendőrség a forgalmat segíti majd húsvétkor

Nagyon sokan indulnak útnak húsvétkor, ezért a rendőrök főleg a forgalmat, a torlódások "kiküszöbölését" segítik majd az ünnepi időszakban - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatornán. 

 

 

Gál Kristóf közölte: ahogy az elmúlt években, úgy az idén sem lesz célzott "ittasság-ellenőrző" akció, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne majd találkozni az alkoholfogyasztást mérő, ittas sofőrökkel szemben intézkedő rendőrökkel.

A nemrég megtartott Speedmarathon elnevezésű akcióról is kérdezték a szóvivőt, aki elmondta: a gyorshajtás a balesetek 31 százalékát okozza, a képzeletbeli dobogó első helyéről nem is lehet azt letaszítani. Kiemelte, hogy a sebességmérő akció helyszíneit a lakosság javaslatai alapján jelölték ki.

A Speedmarathon idején több mint másfél millió járművet ellenőriztek 1305 helyszínen, és 5686 vezetőt értek gyorshajtáson, vagyis minden 300. sofőr lépte túl a sebességhatárt. Mivel a múlt évben minden 100. nem tartotta be ezeket a szabályokat, "elég jól átment az üzenet" - fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra is, hogy aznap senki nem halt meg a közutakon.

MTI