A baloldal újabb hazugsága, hogy eltűntek a szabadstrandok a Balaton déli partjáról

2020. augusztus 03. hétfő 08:31

A baloldal újabb hazugsága, hogy eltűntek a szabadstrandok a Balaton déli partjáról

A Somogy és Baranya megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője és Balatonboglár polgármestere is közösen tiltakozott a szocialisták a Balaton mindannyiunké elnevezésű akciója ellen. A politikusok szerint az MSZP állításaival ellentétben a szabadstrandok az elmúlt években látványosan megújultak, a déli parton pedig szinte nincsen olyan település, ahol ne lehetne ingyenesen fürdőzni.

 

 


A Balaton megmentését tűzték zászlóra az MSZP-s politikusok a Balaton mindannyiunké kampányban. A szocialisták jelezték: aláírásgyűjtésbe kezdenek, mert úgy vélik, egyes érdekkörök kinézték maguknak a tó környékét és mostanra alig maradt néhány szabadstrand Magyarországon.

Csakhogy a térítésmentes fürdőzésért Gurmai Zita Keszthelyen, Molnár Zsolt budapesti elnök pedig a déli-parit Siófokon aggódott. Csupa olyan településen, ahol működnek ingyenes fürdőhelyek. Kunhalmi Ágnes a szabad strandolást követelve a szintén déli parti Fonyódról posztolt képet és azt írta: egymás után számolják fel azokat a területeket, ahol ez lehetséges.

A Balaton déli oldalán szinte nincs is olyan település, ahol ne lehetne díjmentesen fürödni. A déli-parton csaknem ötven szabadstrand működik - közölte az M1.

Vasárnap Balatonboglár polgármestere, a térség országgyűlési képviselője és a Somogy valamint Baranya megyei közgyűlési elnökök közös sajtótájékoztatóján cáfolták az MSZP állításait, miszerint a Balatonról eltűntek volna a szabadstrandok.

Szerintük a baloldal hisztériakeltésre használja a Balatont.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere hangsúlyozta: a település hat strandjából mindegyik ingyenes, a partszakasz pedig az elmúlt években új játszótereket, futópályát és felújított sétányokat is kapott.

„A strandjaink folyamatos kormányzati tájékoztatással újulnak meg, csak itt a Platán strandon egymilliárd forintból jöttek létre különböző fejlesztések, de mind a hat strandon a Magyar Turisztikai Ügynökség segítéségével több százmillió forinttal fejlődnek a strandjaink. Ez magáért beszél, és még a parkolás is ingyenes Bogláron" - fogalmazott Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere. 

A Somogy Megyei és a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke vasárnap közösen járták végig a déli part egy szakászát, hogy feltérképezzék az ingyenes strandolási lehetőségeket.

A balliberális ellenzék - elsősorban a szociálistákkal az élen - számos híradásban arról tájékoztatták az ország közvéleményét és azt a hamis látszatot keltették, mintha eltűntek volna a Balatonról, innen a déli partról a szabadstrandok. Ma meggyőződhettünk arról, hogy ez nem más, mint ez egy újabb baloldali hazugság - hívta fel rá a figyelmet Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke.

A sajtótájékoztató résztvevői arra buzdították a magyarokat, hogy ha tehetik még a nyáron látogassanak el a magyar tengerhez.

 

Forrás: EQM - hirado.hu