Még nem késő ellenőriztetni a kéményeket, a szolgáltatás továbbra is ingyenes

2018. szeptember 22. szombat 08:47

Még nem késő ellenőriztetni a kéményeket, a szolgáltatás továbbra is ingyenes

A kéményseprés ingyenes a lakosság részére, csak ott díjköteles, ahova gazdálkodó szervezet van bejelentve. 

 

Az elmúlt évek visszajelzései alapján idén januártól a kéményseprők a lakosság szabadidejéhez alkalmazkodnak, tehát a az egylakásos - jellemzően családi házban - ingatlanban élőknek maguknak kell időpontot egyeztetni a kéményseprőkkel. 

A társasházakhoz továbbra is a megszokott módon sormunka keretein belül érkezik a kéményseprő.

Még nincs késő, október 15-én indul a fűtési szezon, még lehet időpontot foglalni, ezt személyesen, telefonon a 1818-as telefonszámot hívva, online a kemenysepres.hu honlapon keresztül, vagy levélben, e-mailben is megtehetjük.

Nem mindegy, hogy mivel tüzelünk, kizárólag olyan fűtőanyagot használjunk, ami elő van írva, szemetet semmiképp se égessünk, mert amellett, hogy ezzel a környezetet szennyezzük, sok káros anyag rakódik le a kéményben, aminek következtében szén-monoxid mérgezés és kéménytűz is kialakulhat.

Minden baleset megelőzhető a rendszeres ellenőrzéssel, megfelelő fűtőanyag használatával és szén-monoxid érzékelő elhelyezésével! A rendszeres karbantartásra és megelőzésre fordított összeg megtérül, ezzel nagyobb költségektől kímélhetjük meg magunkat.

Forrás: Katasztrófavédelem