Baranyai városokban vendégszerepelnek a Pécsi Nemzeti Színház művészei a héten

2021. június 14. hétfő 18:29

Baranyai városokban vendégszerepelnek a Pécsi Nemzeti Színház művészei a héten

A Pécsi Nemzeti Színház művészei a Baranya Megyei Önkormányzat támogatásával a következő napokban Baranyai településeken vendégszerepelnek. A sorozat Mohácson kezdődik, hétfőn este nyolc órakor.

 

A #SzínházTér projekt célja, hogy zenés, szórakoztató előadásokkal önfeledt kikapcsolódást nyújtsanak az embereknek a hosszúra nyúlt pandémiás helyzet után, hiszen a kultúra él és éltet, mondta Götz Attila a projekt vezetője.

 

Az előadásokra a legnépszerűbb darabokból válogattak. Részletek hangzanak majd el a nagy sikerű Rudolf, Csárdáskirálynő, A padlás, Marica grófnő és a jövő évadban műsorra kerülő nagyszabású Valahol Európában című musicalből is.

Első alkalommal június 14-én, hétfőn Mohácson lépnek fel este 8 órakor. Június 16-án, szerdán Mágocsra és Sásdra látogatnak a művészek, június 17-én Siklósra és Beremendre, míg június 18-án, pénteken Harkányban és Villányban is fellépnek a Pécsi Nemzeti Színház művészei.


Őri László, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a Baranya Megyei Önkormányzat örömmel támogatta a kezdeményezést, hiszen az átoltottság emelkedésével végre újra tud indulni a közösségi kulturális élet a kistelepüléseken és a városokban egyaránt.

- A járvány harmadik hullámát legyőztük, az emberi kapcsolatok azonban
megsínylették a bezártságot, így most az a célunk, hogy a járványügyi szabályok betartásával mindenki visszakaphassa régi életét, újra találkozhassunk és tartalmas időt tölthessünk el együtt- fogalmazott. 

A Pécsi Nemzeti Színház művészei előadásukkal, önfeledt kulturális kikapcsolódást visznek megyeszerte az embereknek, melyre oly sokat kellett várnunk a járvány miatt-
tette hozzá a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke.

EQM