A pécsi klinikákon marad az általános látogatási tilalom

2020. július 02. csütörtök 12:10

A pécsi klinikákon marad az általános látogatási tilalom

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ számára kiemelten fontos a betegek, valamint a munkatársak fokozott védelmének biztosítása, a fertőzésveszély lehetőségének minimalizálása a vonatkozó előírások betartásával. 

 

 

A PTE jelenleg is az igazolt koronavírus fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára, és az igazolt, koronavírussal fertőzött betegek ellátására, valamint a teljes körű gyermek-infektológiai ellátásra kijelölt intézmény.

A betegek és az ellátás biztonságának garantálása érdekében a PTE Klinikai Központban továbbra is érvényben marad az általános látogatási tilalom, amely alól az alábbi esetek jelentenek kivételt:

• a súlyos állapotú (azaz az önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve gyógyszeresen sem megszüntethető fájdalomban szenvedő, illetve pszichés krízishelyzetben lévő) betegek esetén az általuk megjelölt személy,

• a kiskorú beteg szülője/törvényes képviselője (vagy az általuk megjelölt személy),

• a szülő nő által megjelölt nagykorú személy (a vajúdás és a szülés alatt),

• a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szer-tartást hivatásszerűen végző tagja.

A PTE Klinikai Központ kéri a betegeket és a látogatókat, hogy a fertőzés veszélyének csökkentése érdekében az előírt szabályokat szíveskedjenek betartani!

Az általános látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Forrás: PTE