Soha nem haltak meg ennyien a járványban Németországban

2020. december 11. péntek 14:42

Soha nem haltak meg ennyien a járványban Németországban

Rekordot döntött az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzöttek és a járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) pénteki adatai szerint. 

 

 

Az utóbbi 24 órában 29 875 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-Cov-2). Ez csaknem harmincszázalékos növekedés az előző csúcsértékhez, a csütörtökön regisztrált 23 679-hez képest, és a járvány rohamos gyorsulását jelzi.

A vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggésben 598 halálesetet regisztráltak egy nap alatt. Az előző rekord 590 volt, szerdán jegyezték fel.

Ugyancsak a járványhelyzet gyorsuló ütemű romlását jelzi, hogy minden korábbinál magasabbra, 156-ra emelkedett az egyik legfontosabbként számon tartott mutató, az előző hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra vetített száma. Ez hétpontos emelkedés az előző rekordhoz, a csütörtökön regisztrált 149-hez képest.

A tudományos és politikai közmegegyezés szerint ezt a mutatót 50 közelébe, lehetőleg 50 alá kell csökkenteni ahhoz, hogy a fertőzési láncolatok feltárásán és megszakításán dolgozó helyi egészségügyi hivatalok visszaszerezhessék az ellenőrzést a vírus terjedése felett.

Tudósok és vezető politikusok napok óta hangsúlyozzák, hogy a járvány második hullámának megfékezésére november eleje óta bevezetett korlátozások révén nem csökkent kellőképpen a fertőzésveszéllyel járó érintkezések, találkozások száma, ezért újabb szigorításokra van szükség.

MTI