Sátrakkal bővítik a legnagyobb zágrábi kórház férőhelyeit

2021. november 16. kedd 09:49

Sátrakkal bővítik a legnagyobb zágrábi kórház férőhelyeit

Tovább emelkedik a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma Horvátországban, katonai sátrakkal bővítik az egyik legnagyobb zágrábi kórház férőhelyeit, utóbbiban újabb Covid-osztályokat nyitnak - közölte a helyi sajtó hétfőn. 

 

 

Horvátországban a katonaság vasárnap hét fűthető sátrat állított fel a Dubrava Klinikai Kórház elé, összesen hetven férőhellyel.

Brunom Spoljar dandártábornok a sajtónak úgy nyilatkozott: a munkálatokkal szerdára készülnek el, és amenyiben szükség lesz rá, tovább növelik a kapacitásokat. Tavaly ősszel a klinika kizárólag Covid-kórházként üzemelt. Idén azonban minden zágrábi kórházban alakítottak ki Covid-osztályokat.

A valamivel több mint négymilliós Horvátországban az elmúlt 24 órában 1135 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, s a vírus okozta Covid-19 betegségben 55-en haltak meg.

Kórházban 2338 beteget ápolnak, közülük 287-en vannak lélegeztetőgépen. Az országban eddig 2 048 628-an kaptak védőoltást - a teljes lakosság 50, a felnőtt lakosság 60 százaléka -, közülük 1 859 418-an már a második adagot is felvették.

MTI