Romániában átlépte a négyezret a járvány halálos áldozatainak száma

2020. szeptember 09. szerda 15:00

Romániában átlépte a négyezret a járvány halálos áldozatainak száma

Romániában ismét több mint ötven koronavírusos beteg haláláról számoltak be a hatóságok szerdán, ezzel meghaladta a négyezret a járvány halálos áldozatainak száma. 

 

 

A stratégiai kommunikációs törzs szerdai összesítésében szereplő 51 haláleset csaknem 20 százalékkal meghaladja az utóbbi két hét átlagát. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint az EU-ban lakosságarányosan továbbra is

Romániában a legmagasabb a koronavírus-fertőzésnek tulajdonítható halálozási ráta. Az utóbbi két hétben Romániában minden egymillió lakosra 31 koronavírus-haláleset jutott, ami több mint hétszerese az európai uniós átlagnak.

Az utóbbi 24 órában újabb 1271 embernél mutatták ki a koronavírust Romániában, ami nyolc százalékkal magasabb az utóbbi két hét átlagánál, de nem lóg ki a sorból. Az országban immár több mint egy hónapja egyenletesnek mondható a járvány terjedési üteme, a napi fertőzések átlaga pedig 1200 körül mozog a tesztek számának függvényében.

Az országban több mint 98 ezer fertőzést regisztráltak a járvány kezdete óta, közülük 41 ezret gyógyultnak nyilvánítottak.

Az ismert aktív esetek közül 7137 beteget kezelnek kórházban, a súlyos esetek száma pedig egy hete folyamatosan - de nem számottevően - csökken: jelenleg 459-en szorulnak intenzív kezelésre.

MTI