Nem engedjük, hogy zsaroljanak az európai liberálisok

2020. november 07. szombat 08:00

Nem engedjük, hogy zsaroljanak az európai liberálisok

"Politikai zsarolást nem fogadunk el!" - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.


A képviselőt annak kapcsán kérdezték, hogy csütörtökön az Európai Unió Tanácsának német soros elnöksége és az Európai Parlament (EP) tárgyalói ideiglenes megállapodásra jutottak az unió költségvetéshez kötődő új politikai feltételrendszer létrehozásáról, köztük a jogállamisági feltételek teljesülésének szükségességéről.

Hidvéghi Balázs kiemelte: olyan feltételrendszert, a jogállamisági kritériumrendszert erőlteti az EP, amelynek még mindig nincs pontos definíciója, leírása. Ez egy "ködös, politikai fegyverként használható vitatéma" - fogalmazott.

A képviselő szerint ez a lépés ellentétes az Európai Uniót szabályozó szerződésekkel is.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet, hogy most a járvánnyal, az európai gazdaság újraindításával kellene foglalkozni, nem politikai ideológiai csatározásokkal. Magyarország segítőkészen áll hozzá az összeurópai helyzethez. Elsődleges célja a járvány elleni küzdelem és az európai gazdaság megsegítése. Nem szabad ideológiai csatározásokba fullasztani az európai együttműködést - szögezte le Hidvéghi Balázs.

MTI