Néhány ágazatban kötelező tennék az oltást Horvátországban

2021. július 13. kedd 15:46

Néhány ágazatban kötelező tennék az oltást Horvátországban

Horvátország megvizsgálja annak lehetőségét, hogy az egészségügyben, a szociális ellátásban és az oktatásban kötelezővé tegyék-e a koronavírus elleni oltást - mondta Andrej Plenkovic horvát kormányfő újságíróknak kedden. 

 

 

Kiemelte: az Európai Unióban a lakosság 50 százaléka már megkapta mindkét védőoltást, Horvátországban viszont a jogosultak mindössze 38,4 százaléka kapta meg valamelyik vakcina legalább első dózisát.

"Az a célunk, hogy azt a vakcinamennyiséget, amelyet a horvát állampolgárok számára biztosítottunk - és az több, mint elég - felhasználjuk, főleg azokban az ágazatokban, ahol nagyobb a fizikai kontaktus az emberek között" - hangsúlyozta.

A valamivel több mint négymilliós Horvátországban eddig 1 557 706-an kaptak védőoltást, közülük 1 305 505-en már a második adagot is.

Az elmúlt 24 órában 83 új fertőzöttet azonosítottak, így a járvány kezdete óta meghaladta a 360 ezret az új koronavírussal megfertőződöttek száma. A vírus okozta betegség (Covid-19) szövődményeiben ketten haltak meg, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 8231-re nőtt. Kórházban 106 beteget ápolnak, közülük kilencen vannak lélegeztetőgépen.

MTI