Horvátországban kétnapos online oktatást vezetnek be

2021. október 27. szerda 07:39

Horvátországban kétnapos online oktatást vezetnek be

Kétnapos online oktatást vezetnek be Horvátországban az őszi szünet után a koronavírus-járvány terjedésének lassítására - jelentette be Andrej Plenkovic horvát kormányfő kedden. 

 

 

Pénteken lesz az utolsó tanítási nap az országban, az őszi szünet pedig jövő szerdáig tart.

A válságstáb ezért úgy döntött, az azt követő két napon online oktatást rendel el az iskolákban. A napi új fertőzöttek negyedét diákok teszik ki, jelenleg tízezer tanuló és 200 pedagógus van karanténban.

A kormányfő a közelgő ünnep, Mindenszentek, valamint a Halottak napja alkalmával arra figyelmeztetett: mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat, hordjon maszkot, ügyeljen a távolságtartásra és a higiéniára, valamint ismételten oltakozásra szólított fel.

A valamivel több mint négymilliós Horvátországban eddig 1 889 710-en kaptak védőoltást - a jogosultak 46, a felnőtt lakosság 55 százaléka -, közülük 1 777 373-an már a második adagot is felvették.

Az elmúlt 24 órában 3360 új fertőzést azonosítottak, és a vírus okozta Covid-19 betegségben harmincan haltak meg. Kórházban 1170 beteget ápolnak, közülük 139-en vannak lélegeztetőgépen.

MTI