Homoszexuálisok gyalázták meg II. János Pál pápa szobrát

2020. augusztus 13. csütörtök 17:30

Homoszexuálisok gyalázták meg II. János Pál pápa szobrát

Szerda délután úgynevezett LMBTQ-aktivisták meggyalázták II. János Pál pápa varsói emlékművét. A tettesek szivárványos zászlóval takarták le a lengyel származású pápa szobrát.

 

A vallási jelképek megtámadásáért akár két év börtönbüntetés is járhat Lengyelországban. Eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára a szoborgyalázást - írja a Magyar Nemzet az Origóra hivatkozva.

A varsói Mindenszentek temploma lépcsőin található II. János Pál pápát ábrázoló szobrot az LMBTQ-aktivisták a külföldről finanszírozott mozgalmuk jelképével, szivárványszínű zászlóval takarták le, mindezt a közösségi médiában élőben közvetítették - hívja rá fel a figyelmet a katolikus tartalmakat közvetítő Catholic Arena című hírportál a közösségi oldalán.

 

Az aktivisták többen voltak, de a szobor letakarásában csak ketten vettek részt, több járókelő pedig filmezte a történteket.

Miután letakarták a szobrot, csoportképet készítettek előtte.

A videóból az nem derül ki, hogy a szivárványos zászlót a fotózkodás után elvitték-e, vagy a helyszínen hagyták.

Lengyelországban ez a tett vallási szimbólum meggyalázásának minősül, és szélsőséges esetleg akár két év börtönbüntetéssel büntethető.

Lehetséges, hogy a mostani szoborgyalázók is a radikális baloldali Stop Bzdurom aktivistái voltak, de a szervezet ezt az akciót egyelőre nem vállalta magára.

A lengyel LMBTQ-közösségnek vélhetően az lehet a problémája a szent életű II. János Pál pápával, hogy ő - a Katolikus Egyház és a nagy világvallások más vezetőihez hasonlóan - elutasította az azonos neműek hazásságát, illetve a gyermek örökbefogadási törekvéseiket.

EQM