Elon Musk szerint földönkívüliek építették a piramisokat

2020. augusztus 04. kedd 15:26

Elon Musk szerint földönkívüliek építették a piramisokat

A Tesla vezére a Twitteren sütötte el a klasszikus konteót, amire az egyiptomi kormány egy meghívással válaszolt. 

 

 

Elon Musk, dél-afrikai üzletember és innovátor, a Tesla és a SpaceX vezetője múlt hét pénteki Twitter-bejegyzésében azt állította: egyértelműen a földönkívüliek építették a piramisokat. Nehéz eldönteni, hogy a 37 millió követővel rendelkező Musk trollkodott-e vagy teljesen komolyan gondolta, hogy idegenek húzták fel az ókori építményeket. Az álhírek és az összeesküvés-elméletek gombamód való szaporodásának idején ugyanakkor sokatmondó, hogy éppen Elon Musk terjeszt népszerű konteókat a saját közösségi média-profiljain.

Rania Al Mashat, Egyiptom nemzetközi együttműködésért felelős miniszterének választweetje Elon Musknak, amelyben meghívja az üzletembert az országba, hogy helyben tanulmányozza a piramisok építéséről szóló történelmi forrásokat. (Forrás: Twitter)

Mindenesetre Egyiptom élt az alkalommal: Rania Al Mashat, az észak-afrikai ország nemzetközi együttműködésért felelős minisztere, korábbi turisztikai minisztere válaszolt Musk tweetjére és meghívta az országba az űrutaztatásban érdekelt Muskot, hogy saját maga vegye szemügyre a piramisokat és az azokat építő munkások sírjait, és a helyszínen tájékozódjon, hiteles forrásokból a piramisok építésének folyamatáról.

Elon Musk, dél-afrikai üzletember, a Tesla és a SpaceX vezetőjének múlt pénteki Twitter-bejegyzése arról, hogy földönkívüliek építették a piramisokat. Forrás: twitter.com

A Mars kolonizálását célul kitűző Elon Musk legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy gyermekének a X Æ A-12 nevet adta.

Igaz, májusban arra kényszerült feleségével, hogy egyetlen fiúkat átnevezzék X AE A-XII-re, mivel Kalifornia állam törvényei nem engedik, hogy szám szerepeljen valakinek a nevében és az Æ amúgy sem része az angol ábécének.

Forrás: hirado.hu