Újabb győzelme után már a legjobb 32 között a PMFC!

2020. október 28. szerda 15:06

Újabb győzelme után már a legjobb 32 között a PMFC!

Makó után Salgótarjánban is 3-1-es győzelmet aratva már a legjobb 32 között a PMFC. Vas László vezette NB II-es együttesünk szerda délután az NB III Keleti-csoportjában szereplő, idén fennállása 100. évfordulóját ünneplő Salgótarjáni BTC vendégeként lépett pályára a MOL Magyar Kupa 7. fordulójában.  

 

A kellemes őszi időben zajló találkozó a piros-feketék mezőnyfölényében zajlott, helyzetek sokaságát alakította ki az SBTC kapuja előtt, mígnem a 29. percben egy szögletet követően Németh góljával sikerült megszerezniük a vezetést, 0-1.

Az előnyt azonban nem sokáig tudták megőrizni, hiszen 32. minutumban a nógrádiak első támadásukból, valamint védelmünk pillanatnyi megingását kihasználva Sárközi révén meglepetésre kiegyenlítettek.

 

Nem sokkal ezután azonban ismét visszavették a vendégek a vezetést, mégpedig a 39. percben, amikor is Keresztes szerzett labdát a jobb szélen, majd középre passzolt, a rövidnél érkező Bohata pedig higgadtan a bal alsóba gurított, 1-2!

A fordulás után Németh piros lapos kiállítása miatt gyakorlatilag a teljes második félidőt emberhátrányban kényszerült végigjátszani a PMFC, de míg így is sikerült újból betalálnunk a fekete-fehérek kapujába, az 57. percben a csereként pályára lépő Kónya első labdaérintésből a rövid alsóba lőtt, beállítva a végeredményt.

Idegenbeli 3-1-es győzelmüknek köszönhetően megérdemelten jutottunk a legjobb 32 közé a MOL Magyar Kupában.

MOL Magyar Kupa, 7. forduló

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Kovács (Ring, Czeglédi)

SBTC - PMFC 1-3 (1-2)
Gsz.: Sárközi (32.), ill. Németh (29.), Bohata (39.), Kónya (57.)
Piros lap: Németh (50.)

SBTC: Végh - Hegedűs (Fésűs, 81.), Simó, Sárközi, Bata (Simó, 70.), Tarlósi (Bakos, 57.), Bocsi, Boros, Gazdag, Fülöp, Szeles. Vezetőedző: Rubint Richárd.

PMFC: Hermány - Archie (Rácz, 56.), Króner, Preklet, Németh - Keresztes (Kónya, 56.), Futó, Bartha (Geiger, 59.), Óvári (Hegedűs, 76.) - Bohata (Tölgyesi, 76.), Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Vas László.

MTI