Újabb győzelemmel örvendeztette meg közönségét a PMFC

2019. szeptember 16. hétfő 08:55

Újabb győzelemmel örvendeztette meg közönségét a PMFC

A Kecskemét elleni 3-0-s hazai győzelmével megőrizte a PMFC az éllovas pozícióját a bajnokságban. 

 

 

Az NB III Közép-csoport 7. fordulójában a KTE HUFBAU együttesét fogadta közel 1500 fős nézősereg előtt Vas László vezette labdarúgócsapatunk.

Remek iramban és közönségszórakoztató játékkal kezdődött a találkozó, amely során nem maradtak el a gólszerzési lehetőségek sem. Az 5. percben Hegedűs Márk passzát követően Geiger Norbert lőtt a jobb alsó sarok felé, Kunsági Roland ellenben nagyot védett lábbal.

Nem sokkal később Kónya Dávid tarthatatlan tempóval szelte át a kecskemétiek térfelét, ám a tizenegyes pont magasságában a visszazáró védők kitudták zökkenteni ritmusából.

Kis idővel ezután Tihanyi Olivér csúsztatta meg fejjel a labdát, amivel Geiger Norbert tört kapura, emelésszerű lövése azonban sajnos fölé szállt.

Ezek után Hegedűs Márk előtt adódott helyzet, ám lapos, gólba tartó lövést kivágta egy kecskeméti hátvéd. A 39. minutumban aztán góllá érett a hazai fölény. Egy szépen végigvezetett támadás végén Grabant Bence lőtt ziccerben Kunsági Roland lábai között a hálóba, 1-0. A 44. percben ráadásul sikerült megduplázni az előnyünket, egy levágódó szabadrúgás után a kecskeméti hálóőr ütötte ki a labdát, ami Kónya Dávid elé került, ő pedig 15-ről nem hibázott, 2-0.

A három pont sorsa a második félidő 63. percében dőlt el végérvényesen. Egy balról érkező, lapos beadásra érkezett jó ütemben Geiger Norbert, aki aztán 14 méterről a bal alsóba helyezett, 3-0.

Csapatunk a hátralévő időben is látványos játékkal szolgálta ki az igazi meccshangulatot teremtő publikumot, a hajrában például Rácz László ollózó lövését kellett Kunsági Rolandnak hárítania.

Zárásként Grabant Bence beadását Rácz László csúsztatta fejjel kapura, de Kunsági Roland ezúttal is óriásit védett.

NB III-as labdarúgócsapatunk megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, aminek köszönhetően

Pécs, PMFC Stadion, 1500 néző. Vezette: Jakab Árpád

PMFC - KTE HUFBAU 3-0 (2-0)
Gsz.: Grabant (39.), Kónya (44.), Geiger (63.)

PMFC: Kovács - Sági, Rácz, Katona, Németh - Grabant, Nikic, Geiger, Hegedűs (Szabó, 70.) - Tihanyi (Koller, 77.), Kónya (Oliveira, 81.). Vezetőedző: Vas László.

KTE HUFBAU: Kunsági - Tamaskó, Nánási, Fehér, Grünvald - Hirman, Vágó, Hegedűs (Karacs 46.) - Peres (Erdei 77.), Asztalos, Babolek (Vladul 82.). Vezetőedző: Zoran Kuntics.

Forrás: PMFC