Továbbjutott a PMFC a Ligakupában

2009. február 12. csütörtök 00:35

Dunaújváros - PMFC
2-8 (0-4)

Labdarúgó Ligakupa, C-csoport, 10. (utolsó) csoportforduló, Kaposvár, 50 néző. V.: Szabó S.

PMFC: Hegedüs - Nagy J., Lantos, Szabados (Kovács G.), Törtei - Wittrédi (Kalmár Zs.), Schrancz (Horváth A.), Sipos (Luczek), Fónai - Berdó (Koplárovics), Horváth Zs.
Vezetőedző: Róth Antal.

A pécsi góllövők: Horváth Zs. (23., 76.), Berdó (25., 36.), Törtei (42.), Wittrédi (47.), Nagy J. (77.), Fónai (82.).

Bár a találkozó megrendezése tulajdonképpen az utolsó pillanatig kérdéses volt, végül pályára léptek a csapatok, és a PMFC kiütéses győzelemmel vívta ki a továbbjutást a csoportkörből.

A találkozót a csőd szélén álló, és az NB II-től is visszalépni készülő Duna-partiak hétfőn már egyszer lemondták, arra hivatkozva, hogy pályájuk alkalmatlan a játékra, műfüvesük pedig nincs. Az MLSZ viszont a ki nem állás esetére olyan szankciókat ígért be, amely meggondolásra késztette a Dunaújvárost.

Bár a PMFC is fölajánlotta, hogy Pécsett játsszák le a meccset, arra végül Kaposváron került sor.

E győzelemmel az már biztos, hogy a PMFC továbbjutott a C-csoportból, ám az, hogy az első vagy a második helyen, illetve, hogy az Újpasttel vagy a Kaposvárral párban, az a csoport még visszalévő másik két meccsének szombati eredményétől függ (Kaposvár - Paks, ZTE - Újpest). 

Róth Antal: - Gratulálok a játékosaimnak a Ligakupában nyújtott jó szerepléshez, amit előre nem vártunk.

Mindegyik csoportból az első két helyezett jut tovább, és az irányított sorsolást követően (csoportellenfelek csak a döntőben találkozhatnak legközelebb) kezdik az egyenes kieséses szakaszt.

A negyeddöntő és az elődöntő két mérkőzéses (a kiírás szerint március 4-ei és 11-ei játéknapokkal), a végső győztes kiléte viszont csak egy döntő találkozón dől majd el - a tervek szerint május 13-án.

A C-csoport állása

1. PMFC 10 6 2 2 24-14 20
2. Újpest   9 5 2 2 22-13 17
3. Gabona Transz-Kaposvár   9 5 1 3 24-19 16
4. ZTE FC   9 4 1 4 13-12 13
5. Paksi FC   9 3 2 4 16-12 11
6. Dunaújváros10 - 2 8 11-40   2

Két PMFC-játékos is játszott az U-20-as válogatottban

U20-as válogatottunk szerdán Paviában játszott Alpok-Adria-kupamérkőzést, amelyen 1-0-ás félidő után 3-0-ra kikapott a vendéglátó olasz korosztályos együttestől. A meccsen a PMFC-s Présinger Ádám kezdőként, Nagy Olivér pedig csereként léphetett pályára.A mieink elszántan futballoztak, több gólt is szerezhettek volna, ám a jól kontrázó olaszok végül magabiztosan nyerték a meccset. Wilco van Buuren, az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó edzői csapat vezetője a mérkőzés után azt hangsúlyozta, hogy a fiatalok helyzetkihasználásán feltétlenül javítani kell. 


Képünkön: Horváth Zsolt (piros mezben) ezúttal két góllal járult hozzá a győzelemhez (a felvétel még a tavalyi PMFC - Felcsút meccsen készült)

Sz. Zs. - Fotó: Dittrich Éva