Paksra látogat a Kozármisleny FC

2017. október 21. szombat 15:30

Paksra látogat a Kozármisleny FC

Október 22-én, vasárnap 14:30-kor, az NB III Közép csoportjának 11. fordulójában a Paks II. vendégeként lép pályára a Kozármisleny FC labdarúgócsapata.  

Az ellenfél jelenleg a bajnoki táblázat előkelő hetedik helyét foglalja el, előnye három pont a Kozármisleny FC-vel szemben.

Nemcsak hasonló képességű és játékerejű csapat a Paks II. és a Kozármisleny FC, de hasonló formában is van, mindkét alakulat az utolsó 5 mérkőzéséből 3-szor nyert és 2-szer veszített.

A Paks II. a múlt hétvégén 3-0-ra tudott győzni a várakozások felett szereplő Iváncsa otthonában, de a megelőző héten hazai pályán a Szekszárd győzte le őket 3-0-ra, előtte pedig Szentlőrincen kaptak ki 5-2-re. A szentlőrinci összecsapáson Hahn János kiállítása miatt egy félidőnyit emberhátrányban játszottak, talán ez miatt lett ilyen sima a vereségük.

A Paksra jellemző, hogy szívesen foglalkoztatják az NB I-ben lehetőséget nem kapó labdarúgókat, akik egyébként főleg az első csapat keretéhez tartoznak. Nyilván ez egy jó lehetőség, hogy játékban tartsák az adott hétvégén kimaradókat, sérülésből visszatérőket is, ugyanakkor az aktuális ellenfél számára nagy különbséget eredményezhet a visszajátszok sora.

A paksiaknál főképp Fejős, Zachán és Daru szerepelt rendszeresebben a visszajátszók között, de Hahn, Szakály, Lenzsér, Vági, Verpecz és Kecskés is visszajátszott ha éppen a szakmai érdekek úgy kívánták meg.

A Paks NB I-es csapata szombaton a Mezőkövesdet fogadja, ahol minden esélyük megvan a 3 pont megszerzésére, majd szerdán Magyar Kupa mérkőzésen a megye I-es Balatonfüred otthonában lépnek pályára.

A házigazda zöld-fehérek együttesében szerepel a korábban mislenyi utánpótlásban is szereplő (2009-2013-ig) korosztályos válogatott Berdó Máté, aki hétről-hétre szerepet kap az NB III-ban. Az 1999-es születésű labdarúgó az MTK-ból érkezett Paksra a nyáron, eddig 7-szer jutott szóhoz az NB III-ban és 1 alkalommal a Magyar Kupában. Vélhetően a hétvégén ellenünk és a hétközi kupameccsen hasonlóképp lehetőséget fog kapni.

A csapat két vesztes mérkőzést követően ismét győzni tudott, külön öröm, hogy hátrányból is sikerült fordítani, remélik, hogy a lendületet és a 2. félidei játékot sikerül átmenteni Paksra is és akkor reménykedhetnek egy újabb sikeres mérkőzésben.

A vasárnap délutáni mérkőzést Kulcsár Katalin FIFA játékvezető dirigálja, segítői Reinicz Gábor, Kovács Brankó lesznek.

Forrás: Kozármisleny FC