Négy meccsen húsz gól, 12 pont, egyre több szurkoló - megállíthatatlan a PMFC?

2019. augusztus 28. szerda 12:00

Négy meccsen húsz gól, 12 pont, egyre több szurkoló - megállíthatatlan a PMFC?

Egyelőre megállíthatatlannak tetszik a Pécsi MFC - Vas László együttese ugyanis eddigi négy bajnokija közül, az NB III-ban egyedüli csapatként valamennyit megnyerte, szerzett húsz gólt, s mindössze kettőt kapott, írta az nso.hu

 

 

„Felelőtlenség lenne kijelenteni, hogy számítottunk erre a szereplésre, de aki ismer, tudja, mindig, minden szituációból a maximumot akarom kihozni - mondta Vas László, az NB III Közép-csoportjában szereplő Pécsi MFC edzője, aki tavaly októberben vette át az együttes irányítását.

- Ettől függetlenül nem kell messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy például a Taksony ellen nyolc, míg legutóbb a Dabas-Gyón ellen hat gólig jutottunk - a földön kell maradnunk. A nyáron úgy próbáltuk megerősíteni keretünket, hogy az adott futballista ne csak képességekben legyen megfelelő, hanem emberileg is: jó társaság jött össze, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egy csapat sikeres legyen. Tudom, sablon, de enélkül nem lehet kiemelkedően szerepelni, vagyis lépésről lépesre kell haladnunk, másképpen nem megy. Nem szeretnék hangzatos nyilatkozatokat tenni, miszerint mindenképpen meg kell nyernünk a bajnokságot, nem akarok nyomást helyezni a futballistákra sem - maradjunk annyiban, hétről hétre azzal a céllal futunk ki a pályára, hogy nyerjünk."

A célok elérésében kulcsszerep hárulhat a szurkolókra, akik egyre többen látogatnak ki a PMFC stadionjába.

„A pécsi drukkerek akkor is a klub mellett álltak, amikor nehéz idők jártak, s jó látni, hogy egyre többen jönnek ki újra a stadionba. Rendre ezer, de inkább ezerötszáz néző előtt játsszuk meccseinket.

A legfontosabb, hogy lássák, akar a csapat, s ha így lesz, biztos vagyok benne, a nézőszámunk egyre csak gyarapszik. Kiegyensúlyozott a mezőny, s csak azért, mert most fut a szekér, eszünk ágában sincs lebecsülni bármelyik ellenfelünket. Egyszer sem mehetünk ki úgy a pályára, hogy biztosan nyerünk, ha így lenne, óriási hibát követnénk el, de nem félek, hogy erre sor kerülhet. Örömteli, hogy a klub helyzete stabilizálódott, így minden adva van a jó eredmények eléréséhez."

A pécsi születésű Vas László is nagy lehetőség előtt áll, edzői pályafutásában nagy sikert jelentene a feljutás a másodosztályba.

„Korábban sokat tanulhattam Mészáros Ferenctől, vagy a DVTK pályaedzőjeként Bódog Tamástól. Utóbbival a mai napig nagyon jó viszonyt ápolunk, teljes mértékben hiszek a munka iránti alázatában és felfogásában. Mindig van hová fejlődni, így én is folyamatosan fejlesztem a tudásomat, nyitott vagyok az újra - s ezt Pécsen is szeretném bizonyítani."

A Pécsi MFC vasárnap az RKSK elleni hazai bajnokin folytathatja menetelését.

Forrás: nso.hu - Fotó: PMFC