Három aranyérmet nyert a pécsi úszó, Sípos Tímea a Szervátültetettek Világjátékán

2019. augusztus 26. hétfő 20:07

Három aranyérmet nyert a pécsi úszó, Sípos Tímea a Szervátültetettek Világjátékán

A 60 ország részvételével megrendezett, XXII. Szervátültetettek Világjátékán a magyar csapat összesítésben az előkelő 8. helyen végzett Newcastleban. Évek óta a magyar szervátültetett válogatott legfiatalabb sportolója a pécsi Sípos Tímea, aki 13 éves és 12 éve májtranszplantált. A PSN Zrt. versenyzője három arany- és bronzérmet nyert.

 

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége büszke, hogy versenyzői a rendkívül erős mezőnyben, 11 sportágban, 18 arany-, 26 ezüst-, 33 bronzérmet szereztek. Két világcsúcs is született atlétikában: diszkoszvetésben és súlylökésben. A világversenyen több mint 2300 szervátültetett sportoló vett részt.

A hazai csapatot 54 sportoló - 32 vese-, 9 máj-, 3 kombinált vese- és máj-, 1 tüdő-, 3 szív- és 6 csontvelő átültetett- alkotta, akik 11 sportágban álltak rajthoz, korosztályos bontásban (tenisz, tollaslabda, triatlon, úszás, asztalitenisz, atlétika, kerékpár, bowling, darts, petanque, röplabda).

Évek óta a magyar szervátültetett válogatott legfiatalabb sportolója a pécsi Sípos Tímea, aki 13 éves és 12 éve májtranszplantált.

Timi 4 éves kora óta úszik a PSN Zrt-ben, edzője Módosné Iván Lili.

Élete első nemzetközi versenyén 2014-ben a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán Krakkóban is a dobogóra állhatott és azóta is évről évre halmozza az érmeket mind a hazai-, mind a nemzetközi versenyeken.

Ebben az évben három világbajnoki címet is elhozott a Világjátékról:

50 méter pillangóúszásban, 50 méter hátúszásban és 50 méter gyorsúszásban is aranyérmet szerzett, majd 50 méter mellúszásban a dobogó harmadik fokára sikerült beúsznia.

Tagja volt a női 4x50 méteres úszó gyorsváltónak, mely a hatodik helyen végzett és a női 4x50 méteres úszó vegyesváltónak, mely az ötödik helyen ért a célra.

A magyar csapat a kezdetek óta az élvonalban szerepel a nemzetek összesített pontversenyében. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége hálás mindazoknak, akik segítettek abban, hogy a szervátültetett csapat végül kiutazhatott, és mindazon szurkolóknak, akik buzdításával végül dicsőséggel térhetett haza.

EQM - Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége