Bischoff a belgák, Vogyicska a svájciak ellen szerepelt

2017. szeptember 22. péntek 07:30

Bischoff a belgák, Vogyicska a svájciak ellen szerepelt

A 2002-es születésű játékosokból álló U16-os válogatott nemrég a belgákat fogadta az MLSZ edzőközpontjában két felkészülési meccsen. A második mérkőzésen lehetőséget kapott Preisinger Sándortól és végigjátszotta találkozót a PMFC tehetséges utánpótláskorú focistája, Bischoff Marcell. 

A Telkiben rendezett mérkőzés végig kiegyenlített erők küzdelmét hozta. A magyar csapat fegyelmezetten, taktikusan futballozott, talán a támadásokból hiányzott egy kis kreativitás. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de Belgium egy rögzített játékhelyzetet követően egy fejesgóllal meg tudta szerezni a győzelmet.

Az eggyel fiatalabbakból, vagyis a 2003-as születésű játékosokból álló magyar U15-ös válogatott a hét elején Svájcba utazott, ahol kedden este lejátszotta első nemzetközi mérkőzését, az ellenfél a házigazdák korosztályos csapata volt. Ennek a meccsnek is volt pécsi vonatkozása, Belvon Attila ugyanis meghívta a keretbe Vogyicska Balázst.

A PMFC U15-ös labdarúgócsapatának középpályása a svájciak elleni felkészülési találkozó második játékrészében kapott lehetőséget. Mezőnyben hiába volt kiegyenlített ez a félidő, a svájciak négy helyzetükből három gólt lőttek, míg a mieink határozatlanok voltak és ugyanennyi lehetőségből nem tudták bevenni a hazai kaput.

Csütörtök délután már Vogyicska Balázzsal a kezdőben állt fel az U15-ös válogatott második Svájc elleni felkészülési találkozóján. Magyar szempontból jól kezdődött a Nebikonban rendezett összecsapás, hiszen Belvon Attila gárdája már a 11. percben megszerezte a vezetést, Vogyicska Bálintot az 51. minutumban cserélte le a szövetségi edző, így a PMFC focistája már nem volt a pályán, amikor a házigazdák egyenlítettek. A meccs végül 1-1-es döntetlennel ért véget.

- Az utánpótlás egyik mércéje, hogy az adott klub mennyi korosztályos válogatottat képes adni. A másik pedig, hogy az utánpótlásból kilépve, vagy az azt követő három évben hányan kapnak profi szerződést. Külön öröm, hogy a két fiatalember szóhoz jutott, míg rajtuk kívül mások is voltak, akik meghívást kaptak a bővebb keretekbe. Folyamatosan azért dolgozunk, hogy válogatottjaink számát növelni tudjuk - nyilatkozta Kulcsár Árpád, a PMFC akadémiavezetője.

Forrás: PMFC - Fotó: MLSZ