A PINKK Pécs először, Iványi Dalma immár tizedszer bajnok - GALÉRIA

2014. május 02. péntek 19:06

Frissítve: 2014. május 02. péntek 23:06

A PINKK Pécs először, Iványi Dalma immár tizedszer bajnok - GALÉRIA

A félidőben még 25-23-ra vezetett a PINKK Pécsi 424 a PEAC-Pécs ellen az elsőosztályú női kosárlabda bajnoki döntő ötödik, mindent eldöntő mérkőzésén a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban, az utolsó másodpercekben pedig 54-42-t mutatott az eredményjelző, így a PINKK lett a bajnok. 

Mint a régi szép időkben: teltház, kiélezett szurkolói rigmuspárbajok a lelátón, bajnokesélyes pécsi kosaraslányok (nyilván mindkét oldalon) - valami mégis furcsa volt pénteken este, s ez a komforthiány nyilván annak szólt, hogy pécsiek játszottak pécsiek ellen. 

Lehet persze azt mondani, hogy idén a foci BL döntőjében is egyazon város két klubcsapata dönti el, kié lesz az aranyérem, na de azért a madridi dilemma (melyiknek szurkoljak?) messze nem hasonlítható a pécsihez.

Az egész meglehetősen nehezen kezelhető - olyannyira, hogy a kívülállók például alapból nem értik a helyzetet, a tévéközvetítés férfi kommentátora az első félidő hetedik perce körül nemes egyszerűséggel "le is komlózta" Iványi Dalmáékat, a digisport1 legnagyobb dicsőségére.

Éjjel a Széchenyi téren ünnepeltek

Mintegy négyszáz PINKK-szurkoló ünnepelte a meccs után a csapatot a Dzsámi alatt, majd - az előzetes program szerint - valamennyien a Kultúrkertbe vonultak, ahol hajnalig tartó dínom-dánom vette kezdetét.
Nos, ami a pályán történteket illeti, az első negyed a PEAC-é volt, a második a PINKK-é, összességében pedig kétgólos vendégelőnnyel vonultak a szünetre a csapatok. 

A sorozat első négy mérkőzésén mindig a hazai alakulat nyert, az utolsó felvonásra azonban változott a forgatókönyv.

A döntetlennel zárult harmadik szakasz után a negyedikben többször is elhúzott hat-nyolc ponttal. A hajrában aztán már taktikusan őrizte előnyét az egyre jobban elbizonytalanodó PEAC-Péccsel szemben, így végül simán győzött.

Iványi Dalma, a PINKK Pécs visszavonuló csapatkapitánya tizedik bajnoki címét gyűjtötte be. Profi pályafutása során a tíz bajnoki elsőség mellett nyolc kupadiadalt is aratott.

NÉZZE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT:

 

 
Eredmény, döntő, 5. mérkőzés:
PEAC-Pécs - PINKK Pécsi 424 42-54 (18-11, 5-14, 9-9, 10-20)
Legjobb dobók: Reid 19, illetve Kennedy 15, Holt 13
A párharc végeredménye: 3-2 a PINKK Pécsi 424 javára.

 

A két edző nyilatkozata a Nemzeti Sportról: 

Roberto Hernández, PINKK: - Egyszerűen képtelen vagyok megfogalmazni, mit érzek... Kőkemény csatát vívtunk a Miskolccal és most a PEAC-cal, amelyiket egész szezonban csak most tudtuk legyőzni idegenben, de a legjobbkor,a legfontosabb meccsen. Szuper csajok alkotják a csapatomat, minden elismerésem a játékosaimé. 

Djokics Zseljko, PEAC: - Örülnünk kell, hogy egy ilyen nehéz és hosszú és nem utolsó sorban sikeres szezon végén vagyunk. Jó volt látni, hogy zsúfolásig megtelt a pécsi sportcsarnok, sajnálom, hogy nem mi nyertük meg a döntőt. De sajnos a PINKK-nél játszottak most a nyerő emberek, akik kulcspillanatokban be tudtak találni. Büszke vagyok mindenkire, aki segített ebben a szezonban, játékosokra, szakmai stábra, szurkolókra, vezetőkre és a városra is, mert támogatott.

Az elmúlt tíz év bajnokai:
2004: MiZo-Pécsi VSK
2005: MiZo-Pécsi VSK
2006: MiZo-Pécs
2007: MKB-Euroleasing Sopron
2008: MKB-Euroleasing Sopron
2009: MKB-Euroleasing Sopron
2010: Pécs 2010
2011: MKB-Euroleasing Sopron
2012: Uni Seat Győr
2013: Uniqa-Euroleasing Sopron
2014: PINKK Pécsi 424

P. Zs. - Fotók: Dittrich Éva