A pécsi Halász Ádám a legjobb 20-ban 15000 közül

2017. szeptember 11. hétfő 13:30

A pécsi Halász Ádám a legjobb 20-ban 15000 közül

Vasárnap az ideálistól távol levő, szinte nyári hőségben futották a 32. Wizz Air Budapest Félmaratont.

Életében először vett részt a versenyen a kenyai Wycliffe Kipkorir, Biwot, akinek arra is volt ereje és ideje, hogy egy kicsit gyönyörködhessen Budapest páratlan szépségében. A kenyai atléta végül közel fél perc előnnyel elsőként ért célba.

Mögötte Csere Gáspár a második, egyben a legjobb magyar, aki ezzel - életében először - az országos bajnokság aranyérmese. A nőknél még ennyire sem volt szoros a küzdelem, a címvédő Kácser Zita újra átélhette a célszalag átszakításának feledhetetlen élményét, másfél percet vert a második helyezettre.

A 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon a duóban és trióban futókkal (soha ennyi csapat nem nevezett: 1700!)együtt 15000 regisztrációt jegyzett a versenyt rendező Budapest Sportiroda (BSI). A külföldiek száma rekord: 72 országból 2500 nevezést regisztráltak. Magyarország 903 településéről érkeztek jelentkezések.

1200 nevező döntött úgy, hogy eljött az idő és oda áll élete első félmaratonjához, azaz minden 12. futó először vette célba a 21097,5 m legyűrését! A mezőnyben négy 80 év feletti férfi is is futott. A legszebb korú hölgy a 74 éves dr. Czenner Zsuzsa volt.

Egykori válogatott labdarúgók is kipipálhatták a távot: a Lisztes-Dombi duóból a debreceni Dombi volt a gyorsabb. Lefutotta a félmaratonit Szijjartó Péter külgazdasági és külügyi miniszter, a verseny egyik védnöke is , valamint Németh Balázs M1 műsorvezető. Váltótagként indult dr. Zacher Gábor toxikológus, Váczi Eszter jazz énekesnő, Tótka Sándor kajakos világbajnok.

Baranyából a pécsi Halász Ádám a legjobb 20-on belül ért célba: a 24 éves futó 17. lett, ideje: 1:12.54.

Forrás: BSI Sport Kft