Volt egyszer egy Tettye tematikus sétán vehetnek részt

2018. április 20. péntek 17:30

Volt egyszer egy Tettye tematikus sétán vehetnek részt

A legújabb tematikus sétán április 27-én, pénteken 14:45 órai kezdettel a legendás városrész titkait Tillai Gábor, a Janus Pannonius Múzeum történésze kalauzolja el az érdeklődőket.  

Tudta-e, hogy a pécsiek évszázadok óta kedvelt kirándulóhelyét, számos 19. századi polgári rendezvény és tűzijáték helyszínét egykor Ferenc József is meglátogatta? És azt, hogy itt található a Pokol kapuja valamint egy középkori nyári palota romjai, és a térség egyik legjelentősebb arborétuma? Ismeri-e a festői Tettye koronázatlan királyát, aki egész életét a hely újjáélesztésének szentelte?

A legendás városrész titkai tárulnak fel legújabb tematikus sétánkon, melyen Tillai Gábor, a Janus Pannonius Múzeum történésze kalauzolja az érdeklődőket.

A séta kiinduló helye a Pécs Pont, ahonnan a csoport menetrend szerinti busszal indul a Havihegyre.

Regisztrációt követő előzetes jegyvásárlás lehetséges; a korábban megváltott jeggyel rendelkezők a Havihegyi templom előtt is csatlakozhatnak a csoporthoz. A busszal utazó csoport kb. 15:15-kor ér a templomhoz, amely a séta első állomása.

Felhívjuk a résztvevők szíves figyelmét, hogy a Havihegyi templomnál kizárólag érvényes jegy felmutatásával lehet csatlakozni a csoporthoz.

Kb. 2 órás séta, melyre kényelmes, kiránduló-öltözet javasolt.

Részvételi díj: 2.000,-Ft/fő, 6-12 év közöttieknek 1.000,-Ft/fő, 6 éves kor alatt ingyenes.
Tüke kártyával a részvételi díj: 1.500 Ft/ fő.

A séta során a csoport egy belépős helyszínre is látogat, a Pintér-kertbe, amelynek részvétei díját a séta alapdíja nem tartalmazza. A Pintér-kert belépőjének ára: 400 Ft/fő. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. A kert belépőjegyének fizetése a helyszínen, a csoport tagjai által, egyénileg történik.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérünk mindenkit, hogy részvételi szándékát írásban jelezze az [email protected] e-mail címen 2018. április 26-án (csütörtökön) 15 óráig!

Találkozó: 2018. április 27-én (pénteken) 14:30-kor a Pécs Pont irodájában
Indulás: 14:45 órakor a Pécs Pont irodája elől (Irány Pécs Turisztikai NKft., 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.).

Forrás: Irány Pécs Nonprofit Kft.