Vigyázat, nagyon csúszhat: ónos eső eshet Pécsett is

2020. december 02. szerda 15:17

Vigyázat, nagyon csúszhat: ónos eső eshet Pécsett is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Pécs térségében az éjszaka ónos eső hullhat. Mindez fagypont alatti hőmérséklet mellett történik majd, ezért fokozott óvatosságra lesz szükségünk a közlekedésben az utakon, járdákon, tereken. Péterffy Attila közleménye:

 

 

 

"A város útjait kezelő városüzemeltetési társaságtól azt kértem, hogy minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét vesse be, kibővített kapacitással dolgozzon, fordítson nagy figyelmet az ilyenkor szokásos megelőző intézkedésekre (alásózás, érdesítés).

A Biokom NKft. minden mozgósítható munkatársát beveti a mentesítési feladatok elvégzése érdekében, ők váltott műszakban dolgoznak az utakon, tereken, járdákon, buszmegállókban.

 

A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak, nagyobb forgalmú terek és járdák, a sűrűn lakott városrészek forgalmasabb gyalogos útvonalai.

 

Minden igyekezetünk ellenére lehetnek jeges, csúszós felületek városszerte. Arra kérek mindenkit, hogy segítse a közlekedést azzal, hogy az otthona előtt tisztítja a járdát! Arra kérek minden autóvezetőt, hogy reggel csak az induljon útnak gépjárművével, akinek elengedhetetlenül szükséges és autója fel van készítve a téli közlekedésre.

 

Az ónos esővel, körülményekkel kapcsolatban folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el.

A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetjük a www.met.hu honlapon, a pécsi buszközlekedéssel kapcsolatos információkat pedig a www.tukebusz.hu oldalon."

EQM